Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Křižík

2. 9. 2009

Kocourek Křižík, narozen na jaře roku 1999 v centru města Brna. Odchycen za účelem kastrace v roce 2001, do své původní lokality se vrátit  nemohl. I po letech velmi divoký, při kontaktu agresivní. Jeho problémem byly stále se obnovující polypy v pravém uchu. Tyto byly zdrojem silného zánětu, stálé bolesti a příčinou nahnutí hlavy. Kocourka čekala operace.

Obrazek

Křižík tři měsíce po kastraci, rok 2001

Obrazek

první léta s Křižíkem

 

Obrazek

 

 

Obrazek

o pár let později

Obrazek

rok 2004

Více o tom, jak se Křižík ocitl v našem depozitu zde

Obrazek

před operací, jaro 2009

Obrazek

Obrazek

dvě fotky těsně po operaci, jaro 2009

Obrazek

Křižík půl roku po operaci /resekci ucha/, 9/2009, na fotu je udiven, neboť se právě ocitl v novém pokojíku, kde bude bydlet

Obrazek

okukování nového domova

Obrazek

Kříža se podivuje výhledu, on totiž stromy nikdy neviděl /žil v centru města Brna na ulici Novobranská/

Obrazek

kriza_2013_08_24_1010061.jpg

08/2013

 

V životě Křížíka došlo ke dvěma zásadním změnám:

1/ poprvé v životě jej nebolí hlava, neboť zdroj bolesti byl zcela odstraněn

2/ poprvé ve svém životě mi dovolil jej pohladit, podrbat na zádech a to opakovaně

Když se nastavil mému pohlazení, skoro jsem nedýchala, stále jsem nemohla uvěřit. Tento rok mu bylo deset let, v naší péči žije osm let, ale stále nás dokáže překvapit.

 

krizik_1010040.jpg

  Křižík 2011

krizik_2012_02_27_1010180.jpg

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Částku jsem nestanovila, některá sdružení to tak mají, že stanovují min.částku, ale přiznám se, že "mě to prostě nejde". Jsme vděční za jakoukoliv podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.
Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a nevíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :-) Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.
Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Micinu samozřejmě můžete navštívit.
Výpis mi chodí jednou za měsíc, většinou 5. a tak bych vám pak dala vědět, zda částka pro vámi zvolenou kočičku dorazila. Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu. Částku, kterou darujete nezveřejňujeme.
Za každou pomoc velice děkujeme.

V případě zájmu o adopci, napište prosím na brnenskymax@seznam.cz

Starší text: Aktuální zpravodajství o stavu kočičích marodů 

 

Kocourka Křížíka adoptovala paní Hana Faltová, moc děkujeme.

Více k pomoci těmto kočičkám

Senior Křižík bohužel podlehl nemoci.