Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Murri

4. 1. 2009

Kocourek Murri byl odchycen za účelem kastrace ve výrobním areálu továrny. Místní lidé zde kočky tolerují, ale za podmínek, že je zde čisto, koček není nadmíru a vypadají zdravě. Snažím se tyto podmínky plnit, většina koček je kastrovaná, ve velmi dobrém stavu, krmící místa jsou čistá a nenápadná. V okolí areálu jsou rodinné domy a zde bohužel velké množství nezodpovědných majitelů, kteří se o své kočky starají jen velmi málo, o jejich kastraci nemluvě. Jejich kočky v areálu porodí, vyvedou koťata a ta zde v dospělosti zůstanou, neboť zde nalézají klid, stravu a zázemí. Ostatně je to i jejich šťastnější volba, neboť návrat k majiteli může znamenat i smrt. Jednou jsem byla takové akce svědkem a bohužel jsem přišla pozdě.

Mourek začal navštěvovat areál jako většina okolních koček kvůli pravidelné stravě a teplému pelíšku. Během několika měsíců se mi podařilo získat jeho důvěru. V létě se v lokalitě začal objevovat starší kocourek, s podzimkem odrostlé kotě, těhotná kočička a starší kočička jednooká. Ke stávajícím pěti kočkám v lokalitě to byl nepříjemný přírůstek a tak není divu, že mne napadlo mourka umístit. Při pobytu v depozitu během kastrace se totiž ukázal jako nadějný mazlík.

Kocourek dostal jméno Murri a čekala jej prezentace v inzerci. Murri nám však k Vánocům nachystal nevšední dáreček - zlomil si zadní nohu pádem z lednice. Rentgen nás nepotěšil, šlo o dislokovanou zlomeninu kosti lýtkové a bércové. Když ošetřující veterinářka vyslovila pravděpodobné cenové rozpětí operace 8-15tisíc, začala jsem blednout. Při pozdějším hovoru přímo s odborným lékařem, který by operaci prováděl, mi bylo navrženo několik řešení a jejich cenové relace.

Murri byl operován, první dny po zákroku byl smutný a naštvaný, nechtěl mít nožku ovázanou, měl problémy s docházkou na záchodek. Teď má již nožku volnou, rána je dobře zhojená a za 14 dní jdeme na rentgen a pokud bude vše v pořádku, čeká jej jen jeden zákrok pod narkozou, při kterém by se měly vytáhnou šrouby. Pak budeme nožku pomalu zatěžovat.

První vyšetření včetně rentgenu stálo 693,-Kč, operace 5 007,-Kč. Kontrolní rentgen a poslední zákrok by měly stát asi 1 500 - 2000,-Kč.

Moc prosíme kočkomilnou veřejnost o pomoc. Tyto výdaje mohou ochromit funkci depozita zvláště za situace, kdy na operaci čeká kocourek Křižík. Je nutné u něj provést resekci ucha, neboť díky existenci polypů trpí hnisavým zánětem ucha a bolestmi. Stejný zákrok zachránil život kocourku Modřinovi, který měl v uchu zhoubný nádor. Tehdy náklady na operaci činily 7 800,-Kč. Operace je pro Křižíka vysvobozením a jediným řešením. Chceme ji realizovat co nejdříve, celé depozitum čeká stěhování do nových prostor.

Účty můžeme předložit na požádání či poslat kopie. Na dar vystavíme potvrzení a hodnotu daru lze odečíst z daňového základu.

Všichni přispívající budou prezentováni na těchto stránkách v rámci dalších zpráv o průběhu léčení kocourka. Moc děkujeme za pomoc.  

Obrazek

Kocourek Murri již bez obvazu a po prvních kontrolních rentgenech, 22. 1. 2009

24. 2. 2009

Zlomenina kocourka Murriho - snímky, náklady, příspěvky, poděkování

5. 3. 2009

Nejaktuálnější zprávy o posledním rentgenu 4.března najdete zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.....

(Elen Maňasová, 24. 1. 2009 22:33)

zapomněla jsem poděkovat těm, kteří na nás a Murriho myslí a přispěli, omlouvám se, únava. Moc moc děkujeme.

aktuálně

(Elen Maňasová, 24. 1. 2009 22:30)

podle hodnocení ortopeda, který Murriho operoval, je dle snímků hojení zlomeniny na dobré cestě, ale zatím je srůst nedostatečný. Další rentgen tedy za 3-4 týdny.
Pro případné přispivatele Murriho operace: výpis z účtu přijde v prvních dnech měsíce února. Pak zveřejním vše potřebné. Zatím ani já nevím, zda někdo přispěl. Na základě sdělení emailem přispěla paní Oppová 1000,-Kč a paní Vránová 1500,-Kč.

Murri

(Elen Maňasová, 19. 1. 2009 23:49)

musel být za účelem snímků v narkoze. Zvládl vše na jedničku. Pokusím se snímky vyfotit. Jejich posouzení odborníkem bude tento týden, ten totiž navštěvuje kliniku jen externě.
Omlouvám se za stručnost, máme hodně starostí s Kvidem, který se velmi, velmi zhoršil a v léčení je dalších 12 koček, včetně Bertíkové, kočičky Kristýny a Jerry. Zítra nás čekají dvě kastrace koček, ve čtvrtek další 4 kastrace tří kocourků a jedné kočičky.

rentgen

(Elen Maňasová, 13. 1. 2009 20:33)

Murri půjde na rentgen v pátek ve dvě hodiny odpoledne.

Murri

(Elen Maňasová, 13. 1. 2009 1:55)

je v pohodě, ačkoliv musí být ve velké kleci. Rozhodl se, že se oplátkou nechá rozmazlovat a klade větší důraz na kvalitu stravování. Zítra jdeme na ošetření s kocourkem, který trpí chronickým průjmem, dosavadní léčba bohužel nezabrala. Domluvíme po vyšetření i termín rentgenu Murriho a podáme zprávy.