Jdi na obsah Jdi na menu
 


Totální ablace zvukovodu

23. 5. 2007

 

Obrazek

Modřina byl odchycen v roce 2006 na ulici Botanická za účelem kastrace 

5. 6., 21:48

Modřina teď stále ještě spí. Operace začala kolem 17. hodiny. Prováděl ji MVDr. Fichtl. Kolem půl osmé jsem pro Modřinu přišla. Operace proběhla bez problémů, nádor byl ohraničen a tak je šance, že rakovina není dál v organismu. Teď musíme doufat, že nebudou jiné problémy: nedostaví se zánět, postižení nervu, že Modřina začne normálně jíst a pít. Také si musí dát říct a nechat se ošetřovat, což je při jeho povaze trochu problém. Děkuji všem, kteří na nás mysleli a drželi palec.
Vedle této operace dnes proběhly dvě kastrace a našla domov dvě koťata z Komína. Dokonce odešla do nového domova spolu.
Zítra proběhne jedna kastrace a vyšetření kocourka Pišty, který odjede do nového domova do Pardubic. 

14. 6. 2007

Modřina nemá po operaci žádných vážných komplikací, ale na jasné závěry je ještě brzo. Především se na jeho ucho po operaci musí podívat veterinářka. Dnes v noci si např.uvolnil límec a tak si poškodil stehy. Nejde to vážné poškození a tak doufám, že postačí, když poběžíme k veterinářce až pátek, neboť dnes to opravdu nestíhám. Pak všem příznivcům Modřiny podám přesnější zprávy o tom, jak se rána hojí. Z ucha zbyl Modřinovi po operaci jen boltec. Vyňatá část ucha čeká naložena v moravské slivovici na vyfotografování :-)  

Fotografie zachycují Modřinu s límcem, tentokrát uvolněným a před aplikací dvou injekcí. Proto výraz nedůvěry v jeho očích. Límec nevypadá hezky, ale mít jej opravdu musí. Většinu dne pospává v zimní zahradě spokojen a nikým nerušen.  

18. 6. 2007 

V pátek nebyla návštěva veterinářky nutná. Tuto středu 20. 6. jdeme s Modřinou vytáhnout stehy. 

20. 6. 2007

Modřina je dnešním dnem bez stehů a límce. Byl při vyšetření velmi hodný a paní doktorce se líbil on i jeho ucho. Zpáteční cesta náhradní dopravou v tom horku byla děsná. Doma byl Modřecův přístup oceněn mimořádnými dobrotami a on se na oplátku nechal podrbat na kořeni nosu. Teď již pospává v zimní zahradě.

A já se konečně musím přiznat - neříkáme mu Modřina, ale Modřec :-)  

 

Náhledy fotografií ze složky kocourek Modřina

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Modřeci,

(Cácorka, 21. 6. 2007 9:56)

přejeme ti hodně zdraví!!! dobré zprávičky :-)

zprávy

(Elen Maňasová, 7. 6. 2007 23:54)

Omlouvám se, že informuji až teď. V práci bylo více papírování než běžně a od rána pochodoval telefon s žádostmi o pomoc s kočkami či koťaty. Přiznám se, že z některých příběhů až zamrazí, ale budu je postupně řešit. Dověděla jsem se o třech vyhozených koťatech na ulici Lidická, o kočkách po zemřelé paní vypuštěných ven /nekastrovaných/, o neochotě městských částí kastrovat kočky a jak jsou tak někteří krmiči nuceni nalezená koťata uspávat éterem, o dvou šest týdnů starých koťatech v Brně- Černovicích, ....
Dobrou zprávou je, že další kotě z Komína našlo velmi dobrý domov a včerejší žádost o zaopatření mourovatého kocourka v ohrožení /Boskovice/ má také možná dobrý konec - má se dostavit zájemce :-)
Modřina nese situaci po operaci dobře. Začal jíst a tak teď spíše zase čekám,zda půjde "na velkou" nebo bude problém. O jeho operaci bych chtěla podrobněji informovat, jen musím dát do kupy materiál. Mám i dokonce samotný nádor - v lednici. Čeká na vyfotografování. Ať máte představu. Zatím se dá v kostce říci, že Modřinovi zbyl z ucha boltec.
Zítra čeká kastrace první kočku po zemřelé paní.
V neděli jedeme do Pardubic, ne na perník, ale rozloučíme se s Pištou. Bude bydlet na ulici K Blahobytu - myslím, že jsme nemohli vybrat lépe :-)
Děkuji za zájem a podporu

Děkujeme

(Markéta, 7. 6. 2007 16:08)

za zprávy o Modřině,to je fajn, že se tak drží!
A ty dvě koťátka z Komína, to je úspěch a Pištovi do Pardubic hodně štěstí! Budou-li mít nový majitelé možnost, uvítáme zprávy a fota jak se jim v nových domovech daří:-)

Výborné

(Lucie, 7. 6. 2007 14:35)

zprávy! Dál tomu chlapíkovi pevně držím palce. Je v nejlepších rukou. Paní Maňasová, dejte zase vědět, jak se mu daří.

skvělé

(Vlaďka Vraná, 7. 6. 2007 13:24)

zprávy, jen tak dál!! Můžem se zeptat, co všechno operace obnášela? Odstraňovalo se ouško?

Modřina

(Elen Maňasová, 7. 6. 2007 12:31)

včera jedl ještě velmi málo, ale dnes kolem půl čtvrté ráno si dal pořádný nášup a kolem deváté ráno také. Zdá se tedy, že se psychicky normalizuje.

Modřina

(Elen Maňasová, 6. 6. 2007 12:00)

si ráno jen zobl jídla. Je na mne naštvaný, ale to se mu nedivím. Také se mu nelíbí límec, ale bohužel jej musí mít, aby si nepoškodil stehy. Injekci proti bolesti a antibiotika dostal. Pokud dnes nic nesní, začnu s krmením stříkačkou.
Děkuji MVDr. Kyselkové za maximální vstřícnost během předoperační přípravy Modřiny a za podrobný výklad celého zákroku.

Modřinovi

(Vraní, 6. 6. 2007 8:55)

přejeme pohodovou rekonvalescenci a ať je brzo úúúúplně fit!

Modřinovi

(Dana, 6. 6. 2007 8:53)

držíme pěsti a přejeme brzké uzdravení. Vždyť je to "kus chlapa".
A paní Maňasová, vy musíte být stále fit při Vaší záslužné činnosti!
Dana a Kačena se Zuzinou

Modřinko,

(Haukovi, 6. 6. 2007 8:44)

brzo se uzdrav!!! Hodně štěstí a držíme pěstičky.

Modřina

(Lucie, 5. 6. 2007 17:13)

už to má v tuhle chvíli asi za sebou, věřím, že úspěšně. Držím palce a kocourek Matýsek drží všechny drápky, co má. A přeji Modřinovi bezproblémovou rekonvalescenci. Je to moc pěkný kocour a po uzdravení bude jistě ozdobou některé laskavé domácnosti

Modřinovi

(Vraní, 5. 6. 2007 12:25)

držíme všechny pěsti, co se u nás najdou!!!! Vlaďka, Michal, Verča, Kukulín, Alf, Filip

původ Modřiny

(Elen Maňasová, 4. 6. 2007 17:19)

není znám. Náhle začal docházet k miskám, kde jsou krmeny toulavé kočky. Byl velmi zanedbaný, měl vypelichanou srst, místy krvavé strupy. Kultivací srsti jsme zjistili pozitivitu na plísně. Byl léčen. Na lidi si zvykal velmi pomalu a i dnes je dost plachý. Po odchytu byl dva dny hospitalizován na klinice a na kleci bylo napsáno: "velmi agresivní".
Operace by měla zabránit, aby se rakovina šířila dál. Samotný zákrok a stav po operaci bude pro něj velkou zátěží. Přiznám se, že raději bych tuto operaci podstoupila místo něj.

Modřině

(Markéta, 4. 6. 2007 14:14)

přeju hodně štěstí. Vypadá jak modrá britka:-) Kdo ví jaký má původ, nebyli jeho majitelé podobní těm od kočičky Betty!?