Jdi na obsah Jdi na menu
 


Převoz na veterinu

2. 3. 2009

Hledám člověka s autem, který by byl ochoten ve středu 4.3. mne s kočkami odvézt na veterinu. Běžně řeším tuto záležitost tramvají, ale tentokrát nás čeká rentgen Murriho, vyšetření v nakroze u kocourka, kterého čeká resekce a jedna kastrace a trhání zubů. Koček je tedy více než mám rukou a tak prosím na netu, zda někdo nemá čas a dobrou vůli pomoci. Šlo by o cestu z Židenic do centra města kolem 16, 45 hodin a zpět centrum - Židenice kolem 19. hodiny.  

Pokud se najde dobrá duše, prosím napište na email brnenskymax@seznam.cz či sms na můj tel. 603 504660 a já zavolám, jak budu moci. Nevolejte, dnes jsem opět na veterině, neb včera nově odchycená kočička má problémy s dýcháním a tak mám obavy o její zdraví a plán kastrace. Jsem teď na veterině téměř každý den, často i víkendy a tak je pro mne sms vhodnější. Moc děkuji za pochopení a pomoc. Maňasová Elen   

3. 3. 2009

Děkuji moc těm, kteří mi nabídli pomoc s převozem. Vše je tedy již zajištěno.

Zde fota těch, kteří se zítra povezou na veterinu.

Obrazek

Kocourek Křižík, adept na resekci ucha /nemocné ucho na fotce vlevo/. Od toho má i nakloněnou hlavu. Na manipulaci s tímto divochem se těším já i veterinářka.

Obrazek

Murri je nejklidnějším prvkem zítřejší výpravy :-)

Obrazek

Nově odchycená kočička, která špatně dýchá. Byla vyšetřena v pondělí, ale nic jsme nezjistili. Během vyšetření se chovala normálně, ale doma se mi její dýchání opět nezdá. Možná to vyřeším tak, že její dýchání natočím na půjčenou kameru a ukážu veterinářce, jak to vypadá, když je v klidu. Kastrace je sic potřebná, ale pokud by měla kočička problémy se srdcem, byl by takový zákrok nebezpečný či fatální.

Obrazek

Kryšpín je pro nás stále záhadou co se týká jeho zdravotního stavu. Byl dvakrát umístěn, ale nikdy se nepodařilo jej více ochočit. Z každého umístění se nám vrátil plašší a zadumanější. Není agresivní, jen nemá vůbec zájem o lidi. Pravdou je, že byl vždy jiný než jeho sourozenci, nikdy si nehrál, choval se vždy jako kočka, kterou něco trápí. Na jaře 2008 začal hubnout a tuto tendenci se nám nedařilo zastavit, ačkoliv jedl s chutí a hodně. Vyšetření neukázala nic jasně, z toho posledního jsme odešli s podezřením na hepatitidu, veškerá moje snaha se míjela účinkem. V listopadu 2008 vypadal tak, jako právě ulovená  a velmi zanedbaná kočka z ulice - velmi hubený, smutný, se škaredou srstí. Nevěděla jsem, co dělat a měla jsem strach, že nás zase navštívila FIP, ale tentokrát v suché formě. Kryšpím byl tedy znovu oddělen od ostatních a dlouhodobě mu byly nasazeny léky. Jaký je výsledek? Během této doby přibral krásných 1,2kg a dle rozboru krve je v pořádku. Já sama nevím, kde je jádro pudla, jediné, co jsem udělala jinak je to, že jsem na jeho odčervení použila jiný odčervovací přípravek než běžně. Kocourek je tedy konečně po dlouhé době v dobré kondici a tak jde tedy zítra na kastraci a musí se mu také vytrhat pár zkažených zoubků. 

Pokračování