Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Žofík

19. 12. 2008

Na jaře 2007 bylo u něj vysloveno podezření na suchou formu FIP, tento problém nám dal pořádně zabrat a již za rok nato nás Žofík vystrašil tím, že během jednoho odpoledne náhle ochrnul na zadní část těla. Nedokázal ani ovládat vyměšování. Bylo prezentováno několik diagnoz, od FIP přes vyhřeznutí ploténky až po krevní výron v oblasti míchy. Byla nám doporučována další vyšetření /7 tisíc korun/ a operace /20 tisíc korun/ Situace vypadala špatně, ale Žofík není jen tak nějaký obyčejný kocourek :-) a i my dva jsme se snažili seč to šlo. S odstupem času si myslíme, že šlo o krevní výron, který tlačit na míchu. Dnes je Žofík pohybově více omezen než dříve, páteř má zakřivenou do strany a zadeček při rychlejším pohybu táhne za sebou nebo jednoduše na něm přistane a v pohybu nepokračuje. Je schopen se pohybovat jen po zemi, již nevyskočí ani na židli jako dříve. Toto omezení mu ale nikterak nevadí a při pohledu do jeho očí se nemohu zbavit pocitu, že je spokojenější než dříve. Uspokojivě přibral na váze, duševně rozkošatěl, často mi něco povídá, sám si řekne o pozornost meknutím, velice rád se muchlí a pokud je příznivé bio, hodíme si krátkou honičku :-) bytem. Mezi jeho nejčastější zábavu patří schovka za dveřni, odkud vykukuje na okoloběžící a nic netušící ostatní kočky.

6. 1. 2008

Kocourek Žofík moc děkuje paní Heleně Ganické a paní Martině Lautnerové za velkou podporu a prosí dárkyně o poštovní adresu, aby jim vlastní packou poděkování sepsal a poslal. 

Povídání o kocourku Žofíkovi z roku 2007 najdete zde

Hotel kocourka Žofíka nové

Více k pomoci těmto kočičkám

25. 1. 2009

S velkým smutkem musíme oznámit všem příznivcům kocourka Žofíka  a milovníkům koček, že Žofík v neděli náhle zemřel. Našli jsem jej mrtvého v pelíšku, do kterého se uložil v sobotu večer ke spánku. Byli jsem v šoku, nemohli jsem již nic dělat. Ještě v sobotu jsme se honili kuchyní a Žofík se mnou laškoval. Vzala jsem si jeho hlavu do dlaní, drbala jej za ušima a on mi oplátkou olizoval tvář a kousal mne do nosu. Šeptla jsem po chvíli mu do ucha, že musíme skončit s hrou, neboť Kvidovi je zle a potřebuje další injekce.....Netušila jsem, že to bylo naposledy.....

Jeho oči jsou teď nehybné a moje slzy kapou do jeho studeného kožíšku.

Omlouváme se, že jsem věc oznámili až dnes. Nedokázala jsem tuto skutečnost přijmout.

Dle pitvy šlo o náhlou cevní příhodu v pravé části plic. Lalok této části plic byl nedokrvený a také pravá část srdce měla oslabenou stěnu. Nutno dodat, že Žofík byl v posledních měsících zcela bez problémů, byl velmi šťastný a spokojený.

Obrazek

poslední foto Žofíka z 22. 1. 2009 v pelíšku, kde o tři dny pozdějí zemřel

 

 

Náhledy fotografií ze složky Kocour Žofík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Elen, 28. 1. 2009 23:21)

No to doufám! Vždyť se to celé dělá kvůli nim :-)

Určitě

(Vladka, 28. 1. 2009 18:59)

budou kočeny v novém spokojené, už jen kvůli tomu prostoru :-) Je škoda, že to Kvido a Žofík nepoznají, ale je dost těch, které si to budou náležitě užívat, to se vsadím :-)

těšili jsme se,

(Elen, 28. 1. 2009 16:13)

že v novém bydlišti, kam se stěhujeme, budou kočky spokojenější, že jim vybudujeme venkovní výběhy a tak se budou moci válet na slunku a čerstvém vzduchu. Nic z toho už Kvido a Žofík nezažijí. Zvláště kvůli Žofíkovi mělo být zajištěno v domě schodiště, které by on sám nebyl sto bezpečně sejít. Dost jsme si s tím lámali hlavu, neboť částěčně ochrnutá Sára, postižená Uši a kocourek Čici na tom přece jen jsou lépe a jsou pohyblivější než byl kocourek Žofík.

foto

(Elen, 28. 1. 2009 11:48)

Žofík pochrupoval a do focení se mu moc nechtělo. Dnes jej pohřbím, snad mi včerejší pitvu odpustí, ale já jsem chtěla vědět, co se asi stalo. Děkuji MVDr. Šimekové, která pitvu provedla po pracovní době a vysvětlila, co jsem chtěla vědět.

Žofík

(Karin, 28. 1. 2009 9:11)

Jedinou útěchou jsou všechny ty šťastné chvíle, které u Vás prožil, spokojenost se dá vyčíst i z jeho očí na poslední fotce...

Zofik...

(Vladka, 28. 1. 2009 8:54)

..si tolik zkusil, všechno zvládl a teď tohle :( Netrpěl, odešel v klidu, ale život fakt není fér, nemělo to být tak brzo, náhle a "bez rozloučení" :-((( Teď už se to ale všechno musí otočit zase k lepšímu, už toho na jedno depozitum opravdu stačilo!

potěším příznivce Žofíka

(Elen Maňasová, 13. 1. 2009 3:05)

neb jeho stav a dovednosti se lepší. V pátek večer na mne koukal ze stolu v kuchyni. Pro jednoho důvod kočku okřiknout a sehnat dolů, pro nás radost a důvod k oslavě :-) Náležitě jsem Žofíka pochválila za výkon, on si muchlování velice užívá. Na stůl se dostal po židli, na které jsem jej rok neviděla. Je to objevitel s pevnou vůlí.