Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Kvido

19. 1. 2009

Článek o kocourku Kvidovi najdete zde

Nové fotografie kocourka Kvida

Obrazek

Kvido 19. ledna 2009 večer

a série fotek Kvido a smetana z 22. 1. 2009  

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a laškování s Kvidem téhož dne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To je mi

(Lenka, 25. 1. 2009 17:23)

moc a moc líto, ach jo :(((
Díky Vám ale nezemřel někde na ulici opuštěný, dostalo se mu lásky a péče v jeho posledních hodinách...

Ach jo

(Vladka, 25. 1. 2009 12:27)

:-((((((((((( Nezapomenem

:-(

(Elen Maňasová, 25. 1. 2009 12:12)

Kvido dnes 10,30 zemřel.

Moc na vás všechny myslíme...

(Vladka, 25. 1. 2009 8:22)

...hlavně na Kvida a přejeme mu ještě sílu bojovat.

stav Kvida

(Elen a Kvido, 24. 1. 2009 22:21)

je od pátečního poledne velmi špatný. Vzdává to, nechce jíst, schovává se přede mnou.
Omlouvám se některým volajícím, že nejsem vždy na telefonu.

foto

(Elen a Kvido, 23. 1. 2009 12:21)

:-)

Je pravda...

(Vladka, 23. 1. 2009 10:30)

že o kvalitách Vámi focených fotek nemůže být pochyb...už mlčím ;o))

foto

(Elen Maňasová, 22. 1. 2009 21:50)

Přece nebudu fotit Kvida tak, aby vypadal špatně a sešle...:-) 7. 6. 2008 vážil 3,2kg /to už začaly vážné problémy se srdcem/, teď má 2,0kg. Je kost a kůže, na mnoha místech má již léze /místa bez srsti/ po aplikaci léků během let. Bohužel nelze jinak, Kvido pilulky nerad, má strach z udušení a bez injekcí by mezi námi nebyl již dávno.
Kvido na fotu byl právě po jídle, otíral se mi o tvář a vrněl mi do ucha.

No teda Kvido...

(Vladka a spol., 22. 1. 2009 20:35)

vypadá víc než spokojeně na těch posledních fotkách :-) A na první pohled nevypadá vyhuble, na druhý už je vidět, že hlava je taková větší, ale je to fešák!! A i panička odhalila po letech svou identitu ;-)

omlouvám se,

(Elen Maňasová, 22. 1. 2009 14:57)

že neinformuji tak často, jak je třeba. V léčbě je teď více koček, nejvážnější stav je u Bertíkové, kastrace koček tento týden naštěstí bez problémů, ... Jen základní péče o depozitum si vyžádá 5 hodin denně opravdu velmi svižného tempa prací. Včera jsem přišla domů kolem 21.hodiny, zmoklá a s kocourem po operaci v přepravce. Byli jsme dlouho na veterině, ani jsem nestihla vyfotit rentgeny Murriho. Chtěla jsem, aby jste viděli, jak taková noha po operaci vypadá na snímku.
Jak dlouho tu s námi Kvido ještě pobude, zda dva dny či týden či tři týdny, to nejsem sto říci. O to je to pro mne horší, že ani já nevím, na co mám být a kdy připravena, neboť být nepřipraven znamená ublížit kočce. Bojím se, že přijdu z práce a bude mrtvý, bojím se v noci usnout, mám z toho černé svědomí. Jak můžu v klidu spát, když kočce je zle?

Každý den...

(Vlaďka a spol., 22. 1. 2009 12:24)

se několikrát koukám sem do komentářů a na jednu stranu se moc bojím, že budu číst něco, na co nechci ani myslet, na druhou jsem strašně ráda, když se objeví od Elen zpráva, že Kvido baští smetanu :-) Doufám, že jich sní ještě spousty a ušpiní celou kuchyni ;-) Myslím, že pro něj je to nejdůležitější, že má tu nej péči /a tu teda rozhodně má/ a ať to bude za měsíc nebo za týden, věřím, že vzhledem ke stavu je to šťastnej kočičák!

Kvido

(Karin, 22. 1. 2009 10:18)

Naše bezmoc nad odcházejícím zvířátkem je strašná, jedinou útěchou je jeho vlastní klid a odevzdanost životu/smrti, vděk za posledních pár dnů a okamžiků, kdy ještě cítí pohlazení a vnímá lásku.

zdravíme všechny příznivce

(Elen a Kvido, 21. 1. 2009 0:52)

Kvido je bojovník, ale jeho organismus je již hodně vyčerpán. Tím chci říci, že jeho uzdravení není možné. Léky mírní důsledky tohoto stále zhoršujícího se stavu a působí proti bolesti.
Kvido změnil také přístup k léčbě. Nejdříve jsem to připisovala jeho stavu, ale zdá se, že chápe, že mu injekce, i když nepříjemné, pomáhají. Spolupracuje, je vděčný. Nechá se podrbat na břichu, rád si otírá svůj nos o můj a nechá se muchlovat. Dokonce se i rozpovídal.
Večer si dal opět smetanu a tak jsem musela umýt celou kychyň.
Teď musíme zvládnout ještě nějakou tu nepříjemnou injekci.
Děkujeme za podporu. Včera jsem si i nenápadně /aby to Kvido neviděl/, pobrečela nad faktem, jak rychle se Kvido ztrácí. Dokud je Kvido mezi námi, nemůžeme brečet, musíme být pozitivní a udělat maximum pro jeho pohodu.

Kvido,

(Cácorka, 20. 1. 2009 9:08)

držíme ti všechny packy, co máme!Věříme, že jsi VELKÝ bojovník!

Je nám to moc líto...

(Vladka a spol., 20. 1. 2009 8:48)

ale posíláme spoustu vln a energie, ať má ještě vůli bojovat!!! Je to přece statečnej PAN kocour! Myslíme na vás!!!!

Moc a moc

(Lenka, 20. 1. 2009 7:13)

na Kvída myslím, aby se jeho stav zlepšil a bylo mu líp. Aby tu ještě mohl nějaký ten čas pobýt.Držím palce !

Držte Kvidovi palec

(Elen Maňasová, 20. 1. 2009 0:21)

jeho stav se velmi zhoršil, trpí problémy s dýcháním a bolestmi. Stav se změnil náhle v neděli večer. Kvido vyzvracel jídlo, byl apatický, nemohl si lehnout ani sedět, nemohl spát. Dala jsem mu další léky, ale bez efektu. Převoz na veterinu by zabil mne i jeho, on jakmile vidí přepravku, zvrací, já měla obavy, že si jej tam nechají na pozorování a on by tam chudák sám, v kleci, do rána umřel. Jakmile ztrácím kontrolu nad osudem svého svěřence a kontakt s ním, hledám okamžitě jiné řešení. Většina klinik během noci neoperuje a neprovádí potřebná vyšetření a zákroky a tak je jen kočka v kleci "na pozorování".
Byla jsem nervozní a nemohla spát, ve tři ráno mne potešila alespoň Bertíková tím, že snědla misku vařeného kuřecího masa /její stav je také velmi vážný/. Dnes jsme s ošetřující veterinářkou nasadili další léky. Již hodinu po aplikaci Kvido začal jevit zájem o jídlo, zobl kuřete, napil se smetany a slupl něco konzervy. Přestal se na mne šklebit a hodil svůj známý kukuč.
Kvidům celkový stav je bohužel ale velmi zlý a otevřeně řečeno, cítím, že již nemáme moc času. Myslete na nás, třeba ta mentální energie pohne dějinami a získáte pro Kvida více času.

Kvido

(Elen Maňasová, 13. 1. 2009 1:37)

byl mezi svátky na sonu srdce. Jeho stav se zhoršil, ledviny se horší, sem tam Kvido zvrací, to znamená další léky. Je velmi unavený, většinu dne prospí. Málo baští a tak je obsluhován, jídlo mu nosíme přímo do pelechu, denně dostává vitamíny /Felovit, Probican/ a statečně baští velkou tabletku Sanicellu.