Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Rohlík

10. 8. 2010

Rohlik je dalším z řady koček, které žijí na ulici, nejsou ničí a nikoho nezajímají. Tenhle rošťák si nás sám našel...přistěhovali jsme se na konci dubna z Brna na malou vesnici poblíž Slavkova a kočička, kterou u domu "zapomněli" původní majitelé (její matku a bratra odvezli) záhy začala mít společnost...nekastrovaného vyhublého kocourka, který byl vděčný za cokoliv k jídlu vyjma levných granulí ;-). Jakmile zjistil, že v misce je každý den (dokonce dvakrát denně) něco k snědku, zdržoval se u domu čím dál více. Apetit má neskutečný, stejně tak trpělivost celý den čekat, až zavoní maso v misce, vrní ještě než se ho kdokoliv dotkne, nebojí se cizích lidí, nesyčí, neprská, nekouše, naši kastrovaní bytoví kocouři ho nezajímají a okázale je ignoruje, když se mu náhodou podaří proklouznout do domu...nerozpakuje se a okamžitě zasedá k misce granulí, když výjimečně nemá hlad, v klidu se odebere na prohlídku domu :-)

Nejprve to byl jen "kocour", jednou, když jsem na polici na dvoře nechala ležet sáček s rohlíky k večeři, si sám nabídl a část jich zbaštil, dostal jméno "Rohlik". Po 3 měsících už na něj i začíná slyšet :-)

Jak Rohlík ke jménu přišel...

Do teď vcelku pozitivní zprávy...bohužel život není peříčko, takže i v tomto případě je zde ALE! Rohlik je vyhublý na kost, má chronickou rýmu, že nemůže pořádně dýchat, špatnou srst, chybí mu některé zuby, některé má ve špatném stavu....a to jsou jen ty viditelné problémy. I přes to všechno se pere se životem a my mu chceme co nejvíce ulehčit a zpříjemnit zbytek života, protože věříme, že i přes ten horší start si zaslouží něco víc. Rádi bychom jej nechali očkovat, přeléčit rýmu a vykastrovat.

rohlik_2010_08_0948.jpg



8.8. 2010 - Rohlik se mi dnes nelíbí, nožky mu vypovídají službu, občas zavrávorá, u misky s jídlem jakoby ztratil čich a zrak, tápe packou okolo misky, dlouze mělce očichává maso...přesto vše sní, i když velice pomalu. Po několika minutách se stav zlepšuje a zdá se být v pořádku, ale nemám z toho dobrý pocit. Situace se opakuje i večer, ovšem tentokrát úplně přepadává na bok, není schopen se udržet na nohách, po pár minutách je ale zase vše dobré. Je jasné, že návštěva veterináře se přesunuje na "ihned".

9.8. 2010 - Ráno se Rohlik zdá v pořádku, nicméně nedostal jídlo, jen vodu a byli jsme nuceni ho izolovat, aby nešel někam na výlet, odpoledne je objednaný na kliniku. Cestu zvládl v pohodě, vyšetření už se mu líbilo méně, ale zvládl vše. Odběr krve (výsledky budou ve středu), vyčištění uší (těžký svrab), injekci antibiotik na rýmu, aplikaci látky proti parazitům. Závěr je ten, že jde o staršího kocoura (5let a více), běžné vyšetření neukazuje žádný závažný zjevný problém....tedy až na ušní svrab, všenky (broučky v srsti, ovšem v ohromujícím množství), nezdravou kůži, plný nos a horší zuby....nicméně většina těchto problémů se dá léčit. Teď jen trneme, aby vyšetření krve neodhalilo nějaký závažnější problém :-( Příčina jeho slabosti, ztráty rovnováhy a vrávorání je nám zatím neznámá. Veterinářka zatím naznačila možnou anemii způsobenou parazity, stejně tak ale můžeme zjistit selhání ledvin či infekční chorobu. Celkový účet z dnešní návštěvy kliniky je 1318kč (v případě, že se bude testovat krev na vážné choroby typu FeLV+ FIV, bude to o dalších 550,- více). Moc prosíme o pomoc s úhradou veterinárních výloh, držte všechny palce i packy, ať výsledky vyšetření krve nejsou nepříznivé. 

č.ú.: 2019755103/0800, var.symbol 764545

autor článku: paní Vraná, členka sdružení Brněnský Max - domov pro kočky

rohlik_2010_08_0296.jpg 

rohlik_2010_08_0323.jpg

rohlik_2010_08_3431.jpg

7. října 2010

Počátkem srpna jsme prosili o pomoc pro FeLV pozitivního kocourka Rohlíka. Na účtu sdružení se během srpna a září sešlo 2 tisíce korun a to díky těmto dárcům:

paní Novotná Šárka

paní Němcová Martina

slečna Závodníková Jana

paní Šifaldová Markéta

pan Ševčík Ladislav

pan Kopecký Ivan

pan Červený Jan 

příspěvek z účtu 160987123/0300

Paní Falešníkové děkujeme za dar krmiva pro kocourka.  

Celkové náklady na vyšetření kocourka, odběr krve, testy FeLV a FIV, rozbor stolice, odčervení a odblešení činily 2 180,-Kč. Všem dárcům moc děkujeme.

Bohužel kocourek Rohlík se v 2. polovině září  nevrátil z vycházky, je stále nezvěstný. Mrzí nás, že se to stalo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kocourek Rohlík

(Elen M., Brněnský Max, 11. 8. 2010 17:30)

je bohužel FeLV pozitivní :-(