Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky a koťata od paní Severové

8. 10. 2006

Fotky koťat ve fotoalbu.

7. 10. 2006

Včerejší odchyt se bohužel opět nezdařil. V lokalitě tak zůstávají dvě dospělé nekastrované kočky. Poslední odchyt bude proveden v neděli. Pak musím odchyty asi na tři týdny zastavit, což je to nejméně potřebné, ale pro časovou zaneprázdněnost nemám jinou možnost.

Pokud by se však našel dobrovolník, který by byl ochoten u klece hlídat, mohli bychom v odchytech pokračovat bez přestávky. Jde o to kontrolovat klec, vypustit kočky, které jsou již kastrované a nainstalovat klec znovu. Pak mi zavolat ve chvíli, kdy se kočky chytí. Nejde o složitý úkon ani o manipulaci s divokou kočkou. Jediné, co potřebujete je čas, teplé oblečení a dobrou vůli pomoci kočkám. Dobrovolné řidiče už máme :-)

6. 10. 2006

Dnes a v neděli se znovu pokusíme o odchyt dvou nekastrovaných dospělých koček. Paní Severová mi sdělila, že bylo v lokalitě viděno ještě jedno kotě.

Hledám člověka, který by byl ochotem 14 dní vymazlovat tato čtyři koťata. Po 14 dnech koťata vezmu zpět k sobě. Koťata jsou 8 týdnů stará, fotky ve fotogalerii. Dvě kočičky a dva kocourci. V následujících třech týdnech mne čeká větší pracovní vytížení v zaměstnání, koťata však v tomto čase potřebují více pozornosti, aby byla náležitě mazlivá. Černá kočička už si přijde sama, roste z ní šikulka a druhá Hadimrška. Další bílomourovatá krasavice také ziskuchtivě pokukuje a ráda by polaškovala, kluci mají zatím nedůvěru, ale všichni poctivě vrní při pohlazení. Postačí dva týdny a i jejich důvěra bude stoprocentní. 

Stelivo, krmivo koťatům zajistím. Koťata jsou zdravá, odblešená, odčervená. Ještě jednou opakuji - koťata vezmu zpět za dva týdny. 

3.10. 2006

Povídání od paní Severové o koťatech z Bystrce a nejen o nich najdete zde http://www.kocka-info.cz/tema/asp-2004/news_item.asp?NewsID=650

2. 10. 2006

Odchyt byl bohužel neúspěšný. 

Za pomoc děkuji  slečně Šírové a slečně Rožnovské.

1.10. 2006

Páté kotě mělo být odchyceno dnes.

Přináším však lepší zprávu - kotě "si chytil" správce tenisových kurtů, nechal vyšetřit veterinářem a z kotěte se stal další člen jejich rodiny :-)

Dnes se tedy pokusíme o odchyt dvou koček, matky koťat a matky kočky Hadimršky.

26. 9. 2006

Při dalším odchytu na ulici Jakuba Obrovského, v úterý 26. 9. 2006,  byla odchycena 4 koťata, znovu se chytil již kastrovaný kocour Mašlička:-) a pak jsme chytili jednoho ježka :-)

Za pomoc děkuji slečně Tešové a paní Severové

 

 

Náhledy fotografií ze složky