Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šmudla ušmudlaný od Maxe

21. 12. 2015

Jedné soboty volá paní, že u obchodu na okraji Brna viděla podivně se chovající kočičku. Kopíruji: "....za parkovištěm jsem našla ubohou kočičku, která odpočívala na kameni, když jsem k ní šla blíž, zjistila jsem, že je dost podvyživená, velmi špinavá a třepala se. Pak třepala hlavou na jednu stanu a lehala si na tu stranu, dala jsem jí jídlo, tak si ho vzala, i když chudák sotva lezla."

Pomoci jí nemohla, míca utekla. Přijela jsem večer na místo a nikde nikdo, prázdné parkoviště. Na kočičí zavolání se po chvíli ze tmy vynořila bíločerná míca. Kousek ušla, pak si náhle lehla na bok a ležela. Toto se opakovalo. Její chování bylo nadmíru podezřelé a nesignalizovalo dobrou prognózu.  Schovala se pod auto.

Po ruce byla šunka, odchyt na klec neměl šanci, kočička vykazovala neurologické příznaky než bychom měli na klec štěstí, bylo by pro ni pozdě.  Pod autem jsem nebyla sto na ni dosáhnout, ale mysleli jsme na ni s mužem malou lest a tak se nevědomky ke mně přiblížila.  Rychle jsem ji chňapla,  hrozně se lekla, její zuby jsem cítila až u kostí ruky, ale jinak to nešlo.

Pacient dostal jméno Šmudla  a jeho léčba trvala hodně hodně  dlouho. Byl na pokraji sil, proto se chovat tak podezřele. Již nemohl dál.

Jak je na tom Šmudla dnes? Zdravotně dobře, náhlé propady stavu a kolapsy už nezažíváme, ale jak je mu lépe, není ochoten spolupracovat při ochočování. Na fotu vidíte jeho vstřícnost, je v boxu neb byl na vyšetření, často mu slzí oči a tak jsme chtěli vědět, čím jej léčit.

Šmudla byl dle mého venkovním tulákem, který nepoznal kontaktu s lidmi. Snad jej časem přesvědčím, že to s námi má smysl a nezůstane u nás jako další neumístitelný divoch. 

smudla_2015_12_18_dsc0010.jpg

smudla_dsc0030.jpg

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Jsme vděční za každou podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.

Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a navíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit  Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.

Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu.

Č. ú.: 2019755103/0800

Variabilní symbol v případě pravidelného či jednorázového příspěvku je pro Šmudlu 5561

Moc děkujeme!!

Moc děkujeme za důvěru a pomoc.

 

Šmudla bohužel zemřel se selháním ledvin.