Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krasavec Sigi

13. 9. 2011

 

sigi_1010388.jpg

Sigi v červnu 2011, kdy u něj bylo diagnostikováno selhání ledvin. Hodnoty špatné, kreatinin 890, urea 80, vysoký fosfor,.... Byli jsme přesvědčeni, že již nám  moc společného času nezbývá. Přistoupili jsem k inzenzivní domácí terapii a Sigi se ukázal jako velmi zdatný bojovník s chorobou.   

 

12. 9.

Stav kocourka Sigiho se náhle a razantně zhoršil. Kolem půl čtvrté ráno jsem dávala Sigimu injekce, které dostává běžně a na které je zvyklý. Když jsem kolem půl osmé ráno přišla do pokoje, byl nacpaný na skříňkou, nedokázal chodit, byl naježený. Měl rozšířené zornice, celkový třes, nedokázal udržet rovnováhu. Navíc mne nepoznával a byl agresivní, pokud se tak dá nazvat stav, kdy nemohl chodit, ale stále se snažil na mne útočit. Okamžitě jsem volala veterinářce. Našli jsem řešení, jak dostupovat a další možnosti byly dvě: buď se při navrženém postupu stav Sigiho zlepší nebo budeme nuceni udělat těžké rozhodnutí. Sigi strávil den zamotán v dekách na zahřívací dece, já vedle něj a kapali jjsme. Dostal prostředky na zklidnění a proti bolesti. Stav teď večer: Sigi je unaven, komunikuje, nemá vážné neurologické příznaky, je klidný, neutočí, poznává mne. Na doporučení vetky budeme pokračovat v postupu a uvidíme, jak se bude jeho stav vyvíjet.

Sigi se šel sám vyčurat, teď sedí u misky s vodou a pomalu pije. Přišel za mnou sám a chtěl se mazlit, dostala jsem ducana :-) O mazlení má velký zájem. Nepřišel mne poprosit a říci mi, že se blíží konec ať mu pomohu jako Kačenka, bylo to oznámení, že je mu lépe, že je rád, že se zase vidíme. Jdeme kapat a krmit

Sigi snědl trochu jídla a můj muž mu vyrábí jeho oblíbenou směs masa, třeba si Sigi zobne, sedí teď v takové "zdobné pozici" a vidím, že je klidný a spokojený. Přiznám se, že jsem na takové zlepšení nevěřila.

13. 9.

 

sigi_2011_09_13_1010311.jpg

sigi_2011_09_13_1010315.jpg

sigi_2011_09_13_1010324.jpg

sigi_2011_09_13_1010325.jpg

sigi_2011_09_13_1010326.jpg

Sigi by si zasloužil adoptivního rodiče, statečně bojuje o každý den svého života a my s ním. Můžete mu v jeho usilí pomoci. Odměnou bude pocit, že každý jeho nový den je lepší i vaší zásluhou.  

 

 

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Částku jsem nestanovila, některá sdružení to tak mají, že stanovují min.částku, ale přiznám se, že "mě to prostě nejde". Jsme vděční za jakoukoliv podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.
Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a nevíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :-) Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.
Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Micinu samozřejmě můžete navštívit.
Výpis mi chodí jednou za měsíc, většinou 5. a tak bych vám pak dala vědět, zda částka pro vámi zvolenou kočičku dorazila. Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu. Částku, kterou darujete nezveřejňujeme.
Za každou pomoc velice děkujeme.

V případě zájmu o adopci, napište prosím na brnenskymax@seznam.cz

Na dary vám vystavíme potvrzení, které slouží ke snížení daňového základu.

Za pomoc, podporu a důvěru děkujeme.

Kocourkovi Sigimu pomahá v jeho chorobě paní Pištěková Jana, paní Kindlová a Gerlachová. Moc děkujeme, mimořádný kocourek si zaslouží mimořádnou podporu. Sigi bojuje o každý den jako lev, tyto Vánoce budou bohužel jeho poslední, choroba jej vyčerpává  a tak mu vaše podpora zpříjemní závěr života. Převelice za něj děkuji.

Kocourek Sigi v únoru 2012 bohužel zemřel. Moc děkujeme všem za jeho podporu.