Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Rosťa

8. 7. 2012

Rostíkovi je rok a byl u něj zjištěn šedý zákal. Ke zjištění došlo při převozu na kastraci, kdy nám Rosťa cestu skoro nezvládl. Dýchal tak zle, že skoro zkolaboval, v ordinaci se uklidňoval skoro hodinu. Místo kastrace muselo být uděláno vyšetření krve a sono a při těcho se zjistil šedý zákal. Po cestě z veteriny při nás stáli všichni svatí, Rosťa přijel domů ve špatném stavu. Nejsme tak sto jej zatím vzít na další vyšetření, která by ukázala, proč se tak děje. V bytě je Rosťa spokojený, ale na svůj věk je málo aktivní, nehraje si, většinu dne prospí, aktivity jeho vrstevníků jej nezajímají. 

Chtělo by to další vyšetření, nejlépe sono srdce a pak vyšetření očí a zvážit, co s nimi. Další věci je kastrace, narkoza je také velké riziko. V horkých letních dnech jsem cesty na veterinu s Rostíkem zcela vzdali, dáme mu čas.

Co by Rostík teď potřeboval je hormonální injekce, díky tomu, že není kastrován si značí teritorium a dle toho pak depozitum voní .-) a také jako nekastrovaný nám způsobuje problémy. Je sic ve skupině mezi kastrovanými kočičkami, ale hormonální injekce by na půl roku jeho potenci utlumila, což by nám pomohlo a on by nezískal špatné návyky při značkování. Jedna injekce na půl roku bohužel stojí skoro dva tisíce korun :-(

rosta_2014_03_23_dscn0912.jpg

rostik_2014_03_17_dscn0306.jpg

 

rosta_pivo_2012_07_05_1010073.jpg

je horko a Rosťa to přehnal s dodržováním pitného režimu

rosta_2012_07_03_1010002.jpg

rosta_2013_08_25_1010142.jpg

rosta_2013_08_25_1010145.jpg

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Jsme vděční za každou podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.
Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a nevíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :-) Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.
Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Micinu samozřejmě můžete navštívit.
Výpis mi chodí jednou za měsíc, většinou 5. a tak bych vám pak dala vědět, zda částka pro vámi zvolenou kočičku dorazila. Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu. Částku, kterou darujete nezveřejňujeme.
Za každou pomoc velice děkujeme.

Rostíka adoptovali manželé Koláčkovi 333 Kč/měsíc. Rostík moc děkuje za podporu svým rodičům. 

Rostíka si odnesla FIP :-( Moc děkujeme za jeho podporu.