Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Bublina

10. 2. 2011

Kocourek Bublina je problematickou kočičkou. Ve vztahu k jiným kočkám je dost konfliktní, rve se jako o život, bývá často nečistotný. Aby toho nebylo málo, trpí zánětem v tlamičce, který mu nedovoluje se bez bolestí najíst. Někdy se bolesti zhorší tak, že jen chudák sedí a klape tlamičkou a má ji od zánětu ulepenou. Sa...mozřejmě já mu vždy nasadím léky dle instrukcí veterinářky, bere vitámíny, prostředky na podporu imunity, ale ty bohužel nepomáhají dostatečně. Vedle toho aktuálně trpí plísňovým onemocněním.
Bublina má za sebou několik pokusů o umístění, ale na jeho nečistotnosti a konfliktní povaze to vždy selhalo. V současné době jsou jeho problémy zdravotní tak závažné a vleklé, že mne k jeho přeřazení do virtuální adopce již vede jistá bezradnost.
Bublina žije v uzavřené skupině šesti koček, aby byl v kontaktu se stále stejnými micinami a nebyl nervozní z nově přicházejících. Toto opatření je také dobré, neboť zabraňuje zavlečení další infekce.

 

bublina_2011_02_09_a_1010011.jpg

 

 

bublina_2011_02_09_a_1010016.jpg

stav zadních nožek bez srsti

 


Teď je našim prvním úkolem překonat a vyřešit plíseň a neustále povzbuzovat imunitu. Vetkou byl doporučen zylexis či kočičí interferon, obojí je ale pro nás drahé /jedna dávka zylexisu 300,-, interferonu 1500,-/, ale když se bolesti u Bubliny nezmenšovaly, řešili jsme to injekcemi interferonu lidského, kde jedna dávka na Bublinu vyjde na 150-max.200Kč. Bohužel na další nemáme peníze a hrozí, že léčbu budeme muset přerušit.
Na řešení plíšně se pokusíme použít chytrou houbu, nemáme s ní zatím zkušenost, jen dobré reference od jiných. Koupání Bubliny totiž nepřipadá v úvahu a vakcinaci jsem také zavrhla s ohledem na jeho celkový zdravotní stav. K vakcinaci se musíme pomalu dopracovat.
Jeho virtuální adopcí mu můžete život nejen ulehčit,ale vůbec mu umožnit, aby se bezbolestně najedl tím, že nám pomůžete s úhradou nákladů na léky a vitamíny.

bubla_2011_02_09_1010008.jpg

olezlé nožky 

bubla_2011_02_09_1010012.jpg

 

stav srsti

 

bubla_2011_02_09_1010013.jpg

strupy  

bubla_2011_02_09_1010015.jpg

konec spolupráce :-) 

 

bublina_2011_02_09_a_1010011.jpg

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Částku jsem nestanovila, některá sdružení to tak mají, že stanovují min.částku, ale přiznám se, že "mě to prostě nejde". Jsme vděční za jakoukoliv podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.
Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a nevíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :-) Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.
Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Micinu samozřejmě můžete navštívit.
Výpis mi chodí jednou za měsíc, většinou 5. a tak bych vám pak dala vědět, zda částka pro vámi zvolenou kočičku dorazila. Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu. Částku, kterou darujete nezveřejňujeme.
Za každou pomoc velice děkujeme.

V případě zájmu o adopci, napište prosím na brnenskymax@seznam.cz


Za každý příspěvek na náš účet 2019755103/0800 budeme vděčni, na dary vystavíme potvrzení ke snížení daňového základu.
Moc děkujeme za důvěru a pomoc našim svěřencům.

Bubli se těší pravidelné pomoci paní Ivany Rožkové. Bublina moc děkuje za podporu.

Kocourek Bublina bohužel podlehl chorobě. Děkujeme všem, kteří jej podporovali a pomáhali mu, kteří mu drželi packy.