Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička Nitka

21. 10. 2012

 nitka_2014_05_19_dscn3339.jpg

nitka_1010279.jpg

nitka_2012_10_18_1010062.jpg

Nitka žila celý život na ulici, spala a odpočívala, kde se dalo, každý večer čekala na své krmiče, kteří jí přinesli jediné její dení jídlo. V mrazu, kdy se zimou třásla každá buňka jejího těla, v horku, kdy nebylo čím ani zapít trochu granulek, které ze špinavé venkovní misky uzobla. Takto den co den, 11 let. Jednoho dne jí nebylo dobře, přišla za svými krmiči k misce a byla tak unavená, tak jí bylo zle, že zapomněla na plachost. Krmíčce bylo toho chování podezřelé, Nitku vzala a zavolala nám.

Nitka neváží ani dvě kila, měla průjem, zvracela velmi často. Stolici jsem léčbou upravili, zvracení se omezilo na jednou denně, ale ne pravidelně. Nitka se snaží již i sama jíst, ale jde to velmi velmi pomalu. Mysleli jsme, jde o selhání ledvin, ale dosavadní vyšetření to nepotvrdila. Nitka je FeLV a FIv neg., i tyto choroby můžeme vyloučit. Je aktivní, k jídlu se zná, jí ale málo a stále hubne. 

Uvidíme, jak se její léčba ukáže v delším čase. Dostává co jí chutná, granulky a měkkou stravu, kupu vitanínů, injekce.

Je spokojená, neboť už nemusí spát v mrazu venku, stačí vyskočit do měkkého pelíšku a pokud je hlad, jídlo je stále po ruce. Venku by ve svém věku a s těmito problémy žila maximálně do počátku zimy.

 

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Částku jsem nestanovila, některá sdružení to tak mají, že stanovují min.částku, ale přiznám se, že "mě to prostě nejde". Jsme vděční za jakoukoliv podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.
Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a nevíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :-) Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.
Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Micinu samozřejmě můžete navštívit.
Výpis mi chodí jednou za měsíc, většinou 5. a tak bych vám pak dala vědět, zda částka pro vámi zvolenou kočičku dorazila. Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu.
Za každou pomoc velice děkujeme.

Variabilní symbol v případě pravidelného či jednorázového příspěvku je pro Nitku 5514.


Kočička Nitku adoptovala paní Pavla Čechová. Moc děkujeme!!

Nitka bohužel na jaře roku 2015 zemřela :-(