Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička Knírka

10. 4. 2009

Kočička Knírka se narodila v letech 1994/95 v centru města Brna a život strávila na Římském náměstí, většinou v objektu staré a rozpadlé pekárny. V druhé polovině 90.let ale těmto kočkám hrozila likvidace novým majitelem objektu. Knírka našla domov u starší paní, krmičky. Ta měla kočiček více a s mojí pomocí se podařilo všechna mladší a zdravá zvířata umístit. Zůstal takový menší domov důchodců, který čítal 12 koček, průměrného stáří deset let a většinou nemocných. Paní se však ocitla ve špatné bytové a materiální situaci a tak se tento domov důchodců stal v roce 2006 našim majetkem.

Obrazek

Římské náměstí v 2. polovině 90. let

K těmto kočičkám patří i Knírka. Tato kočička má silné astma, nález na srdci a bohužel velký zhoubný nádor v oblasti tenkého střeva. Počátkem února se její stav zhoršil, máme podezření na metastázy v plicích. Ošetřující veterinářka nám dává 1-2 měsíce života, zázrakem půl roku.

Knírka je bojovnice, zkušená a silná osobnost. Baští pilulky - na zlepšení dýchání, na bolest, na činnost srdce, proti zánětu, na ochranu žaludku, antibiotika a ačkoliv výčet působí děsivě, Knírka vše zatím velmi dobře zvládá.

Obrazek

Jak můžete Knírce poslední měsíce života zlepšit? Pokud Vám zbyly nepoužité léky jako Fortecor, Oxyphyllin, Synulox, Noroclav, Prednison, pasta Probican, vitamínová pasta pro kočky napište. Pokud má někdo z Vás zkušenosti s náplastmi proti bolesti, které se používají v lidské medicíně u nemocných se silnými bolestmi, prosím napište na email. Chceme Knírku chránit před bolestí, zatím stačí dosavadní medikace, ale stav se může rychle a náhle zhoršit. Naše depozitum si také nemůže dovolit kvalitnější krmivo a dobrotky, ty Knírku jistě potěší. Právě si dala vařené kuřecí maso a hlasitě si žádala jídlo přímo do své postele :-) 

Obrazek

Dělám pro ni, co je v mých silách a Vy jí můžete také pomoci. 

Děkujeme paní Haukové za dar balení Prednisonu 5 a Easy Pill

Více k pomoci těmto kočičkám

Kočička Knírka bohužel 10. dubna 2009 podlehla dlouhé chorobě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Omlouvám se,

(Elen Maňasová, 19. 3. 2009 23:10)

od pátku se mi daří nic nestíhat :-) Brzo podám zpráv.

jak se daří

(Petra, 19. 3. 2009 12:47)

Knírce? nějaké zlepšení jejího stavu?