Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička Bobinka

1. 9. 2009

Kočička Bobinka se k nám dostala z Boskovic v létě roku 2007. Měla zde pobýt jen na chvíli po kastraci a vrátit se do původní lokality, ale onemocněla. Měla vysokou teplotu, zánět v tlamičce, silnou rýmu s hnisavým výtokem. Týden odmítala jídlo i vodu, byli jsme bezradní, neboť její extremní divokost nám nedovolovala jí pomoci. Jakékoliv vyšetření, byť i jednoduchý úkon či manipulace, bylo možné jen pod mírnou narkozou. Takto jsme testem zjistili, že je kočička FeLV pozitivní. Její akutní stav se zlepšil, ale základní problém zůstal - FeLV pozitivita.

Měli jsme tři možnosti:

1/ ignorovat její chorobu a vypustit ji zpět

2/ kočičku utratit

3/ nechat ji v depozitu

ad 1/ postup by byl finančně nejméně náročný a nejméně pracný, ale kočička by nakazila další kočky, její choroba by se při venkovních podmínkách jistě projevila dříve a kočička by umírala sama a bez pomoci. Další věcí je etické hledisko takového postupu.

ad 2/ tento postup pro nás není morálně možný

ad 3/ kočička je trvalou zátěží depozita /finanční výdaje a problematická manipulace pro divokost/, neumístitelná pro chorobu a divokost

Jaký je stav dnes? Bobi byla umístěna do místnosti s několika očkovanými kočkami středního věku. Nejprve si dlouho zvykala na ohraničený prostor, jinou kapitolou byla přítomnost člověka. Pokud jsem vešla do místnosti, mohla jsem se pohybovat jen po opačné straně místnosti, musela jsem být obrácena zády k ní a v žádném případě jsem se na ni nesměla podívat. To pak bezhlavě pobíhala místností odhodlaná se zavřeným oknem dostat ven nebo proběhnout zdí. Po několika měsících jsem mohla tak na tři metry, ale zásadně se nedívat, neprovádět žádné pohyby směrem k ní. Dalším šokem pro ni bylo, když do místnosti vedle mne ještě vešel můj muž. To bylo zlé.

Dnes už nepanikaří, můžeme být v místnosti oba a nic se neděje, pokud po ní nic nechceme. V případě, že se servíruje jídlo, nechá se pohladit. To je zatím vše, co nám dovolí a já jsem ráda, neboť při její chorobě by bylo dobré, aby nám manipulaci dovolila. Tak jí budeme moci více pomoci.

Obrazek

Bobi, depozitum rok 2007

Obrazek

první den po přestěhování do nového depozita a nového pokojíku, 08/2009

Obrazek

Bobi se osmělila na okno nového pokojíku

Obrazek

a to se jí velice zamlouvalo

Obrazek

aby se jí hlavinka a faldíky na slunku nepřehřály, přelehla si raději do pelíšku

Bobi myslím udělala skvělou karieru: z divoké a agresivní pouliční kočky města Boskovice se stala přiměřeně mazlivá a spokojená kočička, která má svůj pokojík v Bučovicích, s výhledem do zahrady a s vlastní služebnou :-) Má zde i svého milého, je zamilována do jednoho staršího kocourka, který se nám vrátil z neúspěšného umístění v matičce Praze. On sic z její přízně není nijak nadšen, ale Bobi o tom neví :-) 

 

bobina_1010104.jpg

Bobinka léto/2011

bobi_2013_08_24_1010065.jpg

08/2013

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Částku jsem nestanovila, některá sdružení to tak mají, že stanovují min.částku, ale přiznám se, že "mě to prostě nejde". Jsme vděční za jakoukoliv podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.
Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a nevíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :-) Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.
Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Micinu samozřejmě můžete navštívit.
Výpis mi chodí jednou za měsíc, většinou 5. a tak bych vám pak dala vědět, zda částka pro vámi zvolenou kočičku dorazila. Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu. Částku, kterou darujete nezveřejňujeme.
Za každou pomoc velice děkujeme.

V případě zájmu o adopci, napište prosím na brnenskymax@seznam.cz 

 

Vaše podpora této kočičce pomůže prodloužit a zkvalitnit život.

Bobinku adoptovala paní Novotná a paní Kovaříková Petra. Moc děkujeme za pomoc nemocné kočičce.

 

Bobinka bohužel zemřela.

 

 

 

 

 

Více k pomoci těmto kočičkám