Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elvíra

5. 2. 2007

Elvíra se narodila asi v roce 2001 na jedné z brněnských ulic. Do našeho depozita přišla v prosinci roku 2003 a její příběh si můžete přečíst zde  /clanky/clanky/elvira-z-brna 

Její původní divokost a agresivita byla po několika měsících léčení ta tam, ale ochočit ji více se bohužel nepodařilo. Její perforované oči se po dvou operacích velmi vylepšily a dovolily jí obstojně vidět. Pro život v bytě to dokonale stačilo a ona byla spokojená. Našla si mezi kočkami své místo, měla zde svůj pelíšek a milovala jídlo. Od nás dvou si udržovala bezpečnou vzdálenost a návštěvám se ukázala až po pár hodinách, jen z uctivé vzdálenosti a na malou chvilku.

V říjnu minulého roku jsem si všimla, že prodělává rýmu s horečkou, ale za pár dní se její stav normalizoval. Kolem Vánoc se mi zdála smutnější a 26. 12. jen obešla misky s vodou a jídlem a zase si lehla. Tak jsem si pro ni šla na její oblíbené místo na skříni. Neutekla jako běžně, nebránila se a tak mi bylo jasné, že je jí zle.  

Vyšetření ukázalo na selhání ledvin a tak byla okamžitě nasazena léčba s infuzemi. Bohužel výsledky krve poukazovaly na diagnozu FIP. Její stav po třech dnech infuzí byl dobrý, podařilo se ji stabilizovat, začala sama jíst.

Pak se stočila do klubíčka a usnula.

Již druhý den v odpoledních hodinách se její stav rapidně a rychle zhoršil. Nastalo zvracení a apatie a přes veškerou medikaci se stav zhoršoval.

Rozhodli jsem se pro euthanasii.      

Elvíra zemřela dopoledne 31. 12. 2006.  

Obrazek

Její poslední foto z poloviny listopadu 2006.  

Více o FIP zde

Z. Knotek: Využití interferonu..

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Elvíra

(Vraní, 7. 2. 2007 16:28)

:-(( život je někdy pěkná mrcha...