Jdi na obsah Jdi na menu
 


(306)Kočička Pussi

23. 11. 2014

Pussi od podzimku opakovaně trpěla průjmem, přidalo se zvracení a nechutenství. Léčba zabrala, ale přechodně a problémy se vrátily. Po posledním přeléčení se objevily otoky zadních nožek a zvětšení břicha. Po nasazení Furonu otoky nohou zmizely, zvětšení břicha přetrvává. 

Pussi se navzdory stavu ale chová normálně. Její převoz k veterináři a vyšetření není možné pro její problémy se srdcem. Opakované pokusy selhaly, museli jsme se vrátit. Vetka také cestu nedoporučuje, Pussi by mohla při ní zemřít. 

Pussi bude vyšetřena při návštěvě veterinářka u nás 26. 11. 2014, uvidíme, co zjistíme, držte nám palce. 

pussi_2014_11_06_dscn0080.jpg

zvětšení břicha je patrné

pussi_2014_11_07_dscn0102.jpg

Pussi ve svém oblíbeném pelíšku

9. 2. 2015

Přináším smutnou zprávu. Odešla Pussi, do dlouhé nemoci, ve věku nedožitých 16. narozenin. 
Měla slabé srdce, pak se bohužel přidaly další problémy. Rozhodli jsme se jí pomoci k odchodu, aby netrpěla. Odešla klidně a rychle, tělo už bylo slabé. 
Pussi se narodila na ulici Novobranská v Brně a žila na stavbě dnešní budovy dopravního podniku. Zde také došla k úrazu, kdy se snažila uniknout před psem ochranky a skočila z patra dolů. Polámala si všechny nožky. Pak zalezla pod pracovní buňku stavby protější, budoucí budova VZP. Než se nám ji podařilo lapit, byla těhotná a nožky špatně srostlé. V bytě jí postižení nevadilo, psychicky se jí pak ale nikdy nepodařilo překovat nedůvěru k lidem. Pro nás bylo podstatné, že nemá vážnějších zraněním a našla u nás domov. Vždy se střehu, nedůvěřivá, jen málo návštěv ji někdy mělo možnost zahlédnout. Ale vždy první u misky, když se servírovalo kuře 
Pussi odešla, možná se setká se svojí matkou, která u nás s těžkým onemocněním také v klidu dožila.
Děkuji paní Němcové za dlouholetou podporu Pussi, děkuji všem, kteří nám pomáhají s péčí o staré a nemocné kočičky.