Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ochranné sítě pro kočky

24. 4. 2007

 

Prosím nechte si zabezpečit okna či balkony. Velmi často nám volají nešťastní majitelé, že jim kočka vypadla z okna či utekla balkonem.

Mnozí z vás tvrdí, že kočku uhlídají či že je dost chytrá a neskočí dolů. 

K tomu můžu říci toto:

1/ kočku neuhlídáte

2/ kočka skočí po mouše či ptáku, který prolétne kolem. To je lovecký pud, hra, zvědavost

3/ kočka se po pádu zabije, vážně zraní a zemře na následky zranění nebo se trvale zmrzačí

4/ pokud je okno či balkon nízko, kočka se po pádu ztratí a tuto bytovou kočku pak čeká venku mnoho nástrah a nebezpečí, jejichž seznam by byl dlouhý  

5/ sítě vám umožní větrat, užívat si slunka na balkoně se svou kočkou beze strachu a stresu

 

"Dnes jsem se zaradovala, volá zájemce. Radost netrvala dlouho. Paní "odešla" kočička balkonem a už se nevrátila. 
Vysvětlila jsem rizika, znovu a dokola, a ačkoliv si za kočičky vypiplané s láskou, očkované, testované a čipované, nebereme ani korunu, paní si balkon zajistit nehodlá. 
Vysvětlila jsem, proč jí tedy kočičku dát nemohu. Nehodlám Cvrčka hledat před Vánoci v ulicích Brna. Nebo najít, mrtvého.
 
Naše péče o kočičky je racionální a totéž očekáváme od zájemců.
 
Nestáčí, že je zájemce hodný, ale očekáváme zodpovědnost. 
Nemusíte krmit superpremiovým krmivem či být zákazníkem drahé kliniky či umět nazpaměť příručku péče o kočku. O tom to není. Pokud necháte kočku s dozorem či bez na nezajištěném balkonu, u okna, kočičku Vám dát nemohu. Neuhlídáte nic, to jsou hloupé řeči vedle toho, co se stane. Marno pak bědovat, co jste měl udělat a vědět. Nevrátíte, co se stalo. A litovat sebe? Vy jste se přeci pádem z balkonu nezabil...... 
Ano, chceme kočičkám najít nový domov, ale to neznamená, že milované a pracně vyléčené a vychované kočičky dáváme každému, kdo letmo ukáže OP a má pár stovek na poplatek. 
Nechceme poplatek, Vaše peníze, chceme zodpovědnost!!"

 

Kv Řezáč

Aleza

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sítě pro kočky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fotografie pana Škamrady

(Hynek Šídlo, 23. 2. 2009 12:26)

Máte to hezky udělané, musím Vám to pochválit, jako elektrotechnik však vidím jednu vážnou konstrukční vadu. A to užití plastových stahovaček. Nejsou pro venkovní použití kvůli slunečnímu záření.Ptáte se mě jak to vím? Ty pro venkovní použití se sice vyrabějí, ale v obchodech je nekoupíte, musel by jste si je v našem velkobchodě objednat. A to by jste byl první zákazník pro tento sortiment. Zaleží jak moc Vám tam svítí slunce, jak začnou žloutnout doporučuji výměnu. A pozor na černé, tam to ani nepoznáte že jsou staré. U těch bílých to poznáte aspoň změnou odstínu. Vidíte když se dá víc hlav dohromady, vždycky je to lepší. A díky za foto.

nové fotografie

(Elen Maňasová, 22. 2. 2009 23:05)

koukněte na nové fotografie viz odkaz v základním textu článku, červeně. Děkujeme panu Škamradovi a jeho kočičkám.

tlupa :-)

(Elen Maňasová, 21. 2. 2009 21:42)

máme depozitum a tak je zde stále přítomno několik desítek koček. Mám obavy, že sítě by stálý denní nápor tolika zvířat nevydržely. Druhou věcí je také finanční náročnost, ale to už je jiná kapitola.
Fotky pošlete.

Kočka a sítě

(Elen, 20. 2. 2009 23:27)

Máte doma asi hezkou tlupu. :)Váha kočky podle mne není až tak důležitá. Máme kocourka Mojžíše, plemeno Ragdoll, váha 8300 g. Letos mu budou 4 roky. Je kliďas, ale po síti si taky rád občas šplhne. Sítě v oknech jsme dali ještě před tím než jsme si ho přivezli a zatim vže v pořádku. Sítě samozřejmě od K9 jako většina, raději jsme si připlatili za nerez kotveni aby jsme měli delší záruku. Letos v létě plánujem další přírustek do rodiny, a chceme ze zápraží udělat výběh tak šetříme. Až nám to udělají, hodím sem nějaké fotky pro inspiraci.

Vidím,

(Elen Maňasová, 20. 2. 2009 14:59)

že se zde diskuse docela dobře rozběhla. Pokud má někdo fotografie, jak máte sitě nainstalovány, pošlete je na náš email brnenskymax@seznam.cz, dám je to článku.
Já sama zkušenosti se sítěmi nemám, což je jistě podivné u tak velkého kočičího depozita, ale bydlíme s kočkami v pronajatých prostorách, kde bohužel sítě instalovat nemůžeme. Vaše rady jsou ale velmi cenné, neb se stěhujeme konečně do prostor vlastních a tam tyto záležitosti řešit budeme. Zatím můj muž na dvě malá okna vyrobil zajištění pomocí drátěného pletiva čtverečkovaného, zelené barvy, toto je v dřevěném rámu a uchyceno k rámu okna. Vyfotím, dám na stránky. Esteticky to není nic moc, ale v depotizu s několika desítkami koček preferujeme bezpečnost. Běžným sportem i některých dospělých koček je šplhání a skoky na toto pletivo a při váze kočky 4-5 kg a dokonce několika kočkách na jednom rámu zároveň, by asi žádné jiné zajištění nevydrželo:-)

ježiši

(M.Hurdalková, 19. 2. 2009 13:20)

no holt sem bába do duchodu.
opravuji adresu
http://site.shoptet.cz/

ženský se tu válí smíchy

doplnění

(M.Hurdalková, 19. 2. 2009 13:14)

Pardon, zapoměla jsem přihodit adresu, ženský se mi smějou že jsem na internet stará. www.site.shoptet.cz

Sítě

(M.Hurdalková, 19. 2. 2009 13:09)

Pane Špaček řekla bych že jste trefil do černého. Zrovna jsme probírali z ženskema z kanceláře,jakou síť koupit a shodli jsme se na tom že vlákno 1 mm je tenký, a 0,2 mm to už vůbec ne. Jak píšete, selskej rozum použít a je to jasný. Věrka co sedi naproti mně zrovna našla online obhod a ceny jsou jak psal pan Škamrada, 6 metrová lodžie s kotvenim a vlaknem 1.2 mm vyjde na 1500, ale u sítě 2mm je to skoro jednou tolik. Čim silnější tím dražší. Maji to docela hezky vysvětlený.

Zkušenost - KV Řezáč - mohu doporučit

(Jakub Škamrada, 19. 2. 2009 12:09)

Dobrý den, sít jsem pořizoval před dvěma roky, když s námi začala bydlet první kočenka (bydlíme v 6.patře paneláku, tak to bylo naprosto nezbytné). Nakonec jsem si vybral 3cm oka, 1,2 mm PA od KV Řezáč. Jsem naprosto spokojen, síť je i přes šplhavou náladu našich koček stále ve velmi dobrém stavu, odhaduji další dva roky že vydrží. Rozhodně doporučuji pořídit, těch pár korun a práce s připevněním za to stojí, Vy máte klid a kočenky další životní prostor. Nepodceňoval bych připevnění - pokud si nejste jisti, tak doporučuji nějakého šikovného řemeslníka. Mně se jako nejlepší ukázalo ocelové potahované lanko v kotvách vypnuté kolem dokola lodžie (mezi stěnou a lankem zůstává cca centimetr), síť je vypnutá klasickými plastovými vázacími pásky. Materiál (kotvy, lanko, napínáky) přišel na cca 500, za síť jsem dal cca 1000 korun. Pokud máte šplhavce, tak bych doporučil 2mm, cena je podobná. O K9 jsem také uvažoval (ohlasy na ně jsou výborné), ale trochu mě odradila celková pořizovací cena, přece jen jedou z daleka.

to Lenka Niessnerova

(Ing. Radovan Špaček, 12. 2. 2009 23:37)

Žádný kouzlo v tom hledat nemusíte, ono se stačí podívat na parametry sítí, ty trixie co mají v petšopech uvádějí provázek 0,2mm,transparetní někde 1mm. barva černá, khaki bílá. Pokud prolezete stránky www.kraupner.cz, zjistíte že jsou to sítě proti ptacvu, transparentí životnost minimální asi rok a 1 mm ty mají životnost o něco vyšší.Za předpokladu že je použijete to k čemu jsou určeny tedy proti ptákům. Na tohle téma byla hodně dotazů v internetových obchodech kde se sítě prodávali , nakonec se v odpovědích tak zamotali a dotazy raději smázli. Selskej rozum říká, jestli trixie nerozezná holuba od kočky, jak chce potom garantovat že sítě nápor kočky vydrží. Podle mne se jen přiživují na produktu který má dobré renomé, a místo něj nabízí nějakou náhražku. To že síť trixie má asi tolik společnýho s kočkami jako jogurt za 3.50 s opravdovým jogurtem je zřejmý. V posledních letech musí člověk podrobně zkoumat co si kupuje, já nic pokud si nepřečtu složení. To víte v důchodu mám víc času rejpat se ve věcech které zrovna nevoní. Mě nevadí že sítě prodávají, konec konců ať si každej koupí co si vybere, ale vadí mi že neříkají pravdu. Asi kdyby napsali sítě na ptáky, žádnej kočkař by si je nekoupil.

nejsou sítě jako sítě

(Lenka Niessnerova, 10. 2. 2009 23:44)

Předloni jsme si sami zasíťovali lodžii, sítě jsme koupili někde přez internet v chovatelských potřebách nebylo to drahé asi do tisícovky, ale letos už je budem muset vyměnit, už jsem je několikrát opravovala, protože uhlídat aby ti mí mouřeníni po ni nešplhali se opravdu nedá. Když pak čtu že se někdo 3 stěhoval a sítě má 8 let staré, a opětovně montované tak se rozhoduji jestli si nezaplatíme dopravu do Karviné a necháme si namontovat sítě od K9. Udajně mají naprosto odlišné od těch co se prodávají na internetu.Nevíte někdo jaký je v nich rozdíl? pokud máte někdo bližší info písněte. leniess@seznam.cz Děkuji

Ochranné sítě pro kočky

(Jiřina Popiolková, 9. 6. 2008 12:17)

Vážení majitelé kočiček a kocourků, na internetu jsem objevila výrobce sítí : www.pokorny-site.cz. Na základě ceníku, který nám obratem poslali, jsme si objednali síť 10m x 1m, velikost oka 4 cm. Tuto síť nám uvedený výrobce dodal cca do 14 dnů od objednávky za cenu 956,- Kč včetně balného a poštovného. Myslím si, že pro ty, co jsou schopni si síť připevnit sami, se vyplatí kontaktovat tohoto výrobce. Na dotazy odpovídá obratem a se síti jsme spokojeni. Zdraví J. Popiolková.

Sítě na balkon

(Karlička, 16. 5. 2008 14:10)

Kamarádka mi doporučila abych sítě nechala nainstalovat od K9, tak od dubna už je máme taky sem moc spokojená, tady je obrázek
http://img139.imageshack.us/my.php?image=balkonwb0.jpg

Tápání

(Mirka, 4. 4. 2008 8:43)

Ahoj, blíží se teplé období roku a naše domácnost je obohacena o novou kamarádku, máme pejska a teď i kotě, slečnu cca 7 měsíců. Bydlíme v podkrovním bytě se dvěma terasami, z nichž minimálně jednu potřebujeme zajistit. Byt je ovšem zcela atypický a terasy jsou jakoby zapuštěné ve střeše, navazují tedy na přímo na obytný prostor. Ačkoliv je pro mě kočičí svět zcela nový, nedělám si iluze, že tu naší potvoru mám šanci uhlídat. Už první jarní dny, vyžadovalo větrání docela doktorát... Zavřít kotě, otevřít dveře, zavřít dveře, vypustit kotě. Pejsek se chtěl "opalovat" znova... Nechci aby mi kotě couralo po střechách.... manželovi už dvakrát odpochodovalo do okapu... Co s tím?

Site na balkony

(Dana Dydowiczova, 3. 7. 2007 18:41)

ahoj vsem z Brna, pokud mate zajem, mrknete na moje stranky www.volny.cz/sibornal do rubriky RADY - zhruba uprostred mam kontakt na fy co dodavaji site a mam tam cca 5 stranek fotek ruzne zasitovanych siti a oken a teras - pro ispiraci

povolení

(Elen Maňasová, 2. 7. 2007 15:39)

Nejsem z těch, kdo se v této problematice vyzná. Záleží podle mne na tom, do čeho jsou sítě uchyceny /o jak rozsáhlý jde zásah do fasády domu/, na tom, kdo je vlastníkem bytu a na tom, zda objekt není chráněm památkovou péčí.

síťování balkonu

(Karin, 2. 7. 2007 9:49)

Dobrý den přeji a děkuji Elen za vše, co dělá pro opuštěné (i jiné) kočky v Brně a okolí.
Kdysi jsem kdesi narazila na informaci, že zasíťování balkonu je vlastně zásah do fasády a jako takový by měl podléhat nějakému povolení (stavebního úřadu?). Že se to obvykle sice nedělá, ale kdyby sousedé chtěli dělat problémy, můžou. Nevíte k tomu prosím něco bližšího? Máme zasíťované okno sítí od firmy Kv. Řezáč a jsme moc spokojení (síť je takřka nepostřehnutelná), teď uvažujeme o balkonu a rádi bychom předešli nesvárům.

sítě

(Elen Maňasová, 8. 6. 2007 0:50)

pokud si dobře pamatuji, tyto sítě na balkon paní Lehké stály asi 500,-Kč. To je pěkná cena. Nevydrží sic tolik jako od firmy K9, ale alespoň nějaké jištění poskytují.

ochranné sítě

(Draha, 6. 6. 2007 13:48)

Dobrý den,
máme úplně stejný balkon jako je na fotografiích paní Lehké. Bydlíme sice v prvním patře, ale naše kočenky hrozně rády balancují po zábradlí. Většinou to nevydržím a raději zavřu dveře a tak z balkonu nemáme nic, ani já ani kočky. Právě včera jsem ho otevřela a na malou chvíli vyběhla před dům. Jaké bylo moje překvapení, když jsem venku na chodníku potkala naši Micinku, která si vykračovala jako dáma.Měla štěstí, že zrovna nejelo žádné auto ani nešel pes, protože s nimi nemá žádné zkušenosti.
Dost mě to posunulo k rozhodnutí si síť pořídit.

Sítě

(Petra, 25. 4. 2007 12:28)

Setkávám se s lidmi, kteří mi tvrdí, že kočka nevyskočí na okraj balkonu (je stará, moc malá, lenošná), neskočí za ptákem nebo mouchou (prý to nedělá ani doma; je chytrá a ví, ve kterém je patře?; a nakonec to zakončí tím, že když jednou vypadne, tak se buď zabije nebo poučí a příště už to neudělá (jako mi to řekl o víkendu jenom kluk, který ma kočičku doma už 11 roků).
Máme doma kocourka, který měl obrovské štěstí,když vypadl ze 7. patra. Po tomto pádu měl zlomený kloub,musel být hospitalizován a následky bude mít na doživotí. Byly jsme moc nezkušení a nenapadlo nás, že nemůžou stačit jenom dětské pojistky do oken.
Máme zasíťována všechna okna a doufám, že letošní rok se podaří zasíťovat i balkon K9. Přimlouvám se za síťování!