Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nemocný Mour

10. 6. 2016

31. 5. Mour přišel ke krmení zraněn, nepoužívá levou zadní nohu. 2. 6. Fotka je špatná,ale Mour mi více nedovolí. Před dvěma dny večer přišel ke krmení a nechodil na zadní levou nohu. Bohužel problém trvá a nedaří se jej lapit, je to plašan. Chodí špatně, o nohu se jen v nouzi opře a na chvilku. Rychle se unaví a odpočívá. Vůbec se mi to nelíbí. Od psa zranění nebude, auto bych taky vyloučila, spíše mám podezření na postřelení, což mne už vůbec neuklidňuje. Mour je mazaný, do klece se spíše lapí jiní než on, nejdříve Dušín. Moura se podařilo odchytit. Náš nový pacient. Pokud máte pocit, že jste jej již viděli, máte pravdu. Je to šéf naší zahrady. Přišel v úterý večer ke krmení raněný - nepoužívá vůbec zadní levou nohu. Není oteklá po kousnutí, nikde netrčí kost, není poškubaný. A tak vidím možnost v postřelení, zvláště po dnešním zjištění, že si rodina o dva domy dál koupila kuličkové pistole. Dnes si kluci hráli asi dvě hodiny za asistence piva. Bavili se společně s návštěvou, dvě pistole, jedna poměrně velká, druhá menší. Nevím, zda můžete puškou zabít, ale rozhodně zranit a zmrzačit. Pokud se pro postižení nebude moci Mour vrátit na zahradu, nebude nikdo nadšen. On je koumák, venku se mu líbí, zahradu má rád a je to dobrý lovec. Není to kočka do skupiny, ale spíše solitér. Můj muž má ale jiný názor - Mour už je v letech, devět je mu rozhodně. V poslední době to vypadá, že se projevuje selhání ledvin a tak mi s jarem muž navrhl, že by měl Mour přejít do naší péče, že další zimu venku nezvládne. Mour má také chrup v havarijním stavu, ne, že bych jej viděla, ale pozoruji jej při jídle a jsou zřejmé problémy. Mour může být vyšetřen jen v narkoze, čeká jej rentgen, odběr krve a vytrhání zubů, prostě celková generálka. Mour byl u nás naposledy v roce 2010. Strachem se dnes při odchytu počural. Na počátku byl vzteklý, teď kouká a nedutá. Dnešní den nebyl dobrý, jedna kočička nalezena mrtvá, druhou jsem musela nechat uspat a pak narazím na střelce kousek domu. To je chvíle, kdy mi veškeré moje snažení v záchraně koček připadá totálně k ničemu. Upravuji zahradu, aby vyhovovala kočkám, včera jsem jim tak vysekávala tunely pro zábavu, aby ji nehledaly jinde. Dáváme jim všude boudičky, necháváme kupky sena, kde si mohou lehnout, instalujeme krmítka, ošetřujeme, zachraňujeme, krmíme, koupíme domek pro kočky a pak kouknete za plot a on si tam někdo střílí pro zábavu. Zda po kočkách, to nevím jistě, ale pokud chlapci klidně střílí po sobě navzájem, nic jim nebrání zamířit na kočku, která proběhne nedaleko.

4. 6. Jak jsme psala, Mour v noci nejedl. Evidentně jej bolí tlamka, zda zuby nebo má i stomatitidu, to nevím. Ale podařilo se nevídané - nechal si na sebe sáhnout, vzít za řasu za krkem, skoro jsme nedýchala :-), a podat gel proti bolesti do tlamy. Pokračovala jsem hlazením a čekala, že vystřelí a srovná mi fasádu. Nestalo se tak. Na jednu stranu úspěch, na druhou mne to znervoznilo. Držte zítra palce. Mour je rozhodně 9 let starý, možná více. Zhubnul v posledním čase, nemá dobrou srst. Bolest tlamy, zadní levá noha nefunkční. Jako každá kočka od nás od domu, může být FeLV pozitivní. Omlouvám se za čurbes v boxu, divokým kočkám se uklízí špatně, pokud si nechá, udělám mu tam pořádek. Zítra po zákroku dostane i box větší.

5. 6. Mour začal ráno v malé přepravce panikařit, měla jsem obavy, aby se mu neudělalo zle. Naštěstí se nechal uklidnit drbáním za uchem po celou cestu. Prohlédnout se nechal bez narkozy, hodně zhubnul, 3,6 kg. Srst nic moc, v tlamičce hřbitov. Kromě špičáků šlo vše ven, hodně se mu uleví. Odebrala se krev na celkové vyšetření a na testy. Za domem máme mezi venkovkami FeLV. Levá zadní noha zlomená není, na rentgenu není ani diabolka. Zranění na noze bylo, ale přímo na tlapce, jeden polštářek byl oteklý, zanícený a tkáň vykousaná. Doktorka ránu vyčistila, odstranila co tam nepatří a odumřelou tkáň. Až po cestě domů mne napadlo, že střela jiného druhu mohla na noze udělat jen otok nebo modřinu, to by chtělo vyholení. Mour má krev a bílkovinu v moči, pH normální, výsledky krve budou zítra. Zatím má negativní test na FeLV a FIV. Dostal antibiotika, injekci na bolest, teď dříme v boxu, který má mírně zatemněný, aby měl klid. Mour bude dle stavu a toho, co o něm víme, rozhodně 10 let starý. Uvidíme, co zítra krev a jak se naučí jíst bez zubů. Zdá se také, že jsem si konečně po letech získala jeho důvěru, spolupracuje, nechá se hladit, uklidnil se, když jsem na něj mluvila. Na veterině se mi schoval v náručí. Od takového zkušeného venkovního kocourka je to pro mě pocta :-) Pokud nám budete chtít pomoci s úhradou zákroku, budeme vděční. 2019755103/0800, v.s. mour Moc s Mourem děkujeme. Brněnský Max - domov pro kočky, z.s.

Album: https://www.facebook.com/pg/Brn%C4%9Bnsk%C3%BD-Max-domov-pro-ko%C4%8Dky-zs-238962463332/photos/?tab=album&album_id=10153695228373333