Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nemocný bílozrzík a další

1. 6. 2010

Zde několik foteček kočiček, které jsou u nás v léčení:

Obrazek 

Obrazek

Bílozrzík je nejnovějším přírůstkem, je celkově zanedbaný, hostí všechny dostupné parazity a má zranění jedné zadní nožky. Bude potřebovat zcela zbavit parazitů a to postupně, přeléčit uši a kůži po zánětech, ostříhat v některých partiích, kastrovat, kouknout na zuby, neboť se často olizuje, rentgen nožky nebo zadní části těla a možná test FeLV a FIV.

Obrazek

Zdeňka mnozí znají, jeho stav se po několika měsích zlepšil, přibral na 4 kg. Tuto sobotu ale začal zvracet, ne moc, ale příležitostně, jeho stav není dobrý, museli jsme opět přistoupit ke krmení stříkačkou a k další medikaci.

Obrazek

Tato kočička nás hodně potrápila, měla podezření na selhání ledvin, zjišťovali jsme i cukrovku, vše v pořádku. Posledním oříškem, který řešíme je hrozný průjem. Prodělala několikeré odčervení, vyšetření stolice, léčení, stále nic, stále průjem. Teď řešíme alergii na krmivo a poprvé svitlo na zlepšení - po 14 dnech konzumace diety micka poprvé vytvořila bobek. Uvidíme, zda jsme na dobré cestě.

Obrazek

Sára je na tom ze sedmi kočiček se selháním ledvin nejhůře. Z fota je patné, jak je hubená. Sára se skvěle přizpůsobila léčbě, baští tablety, baští stříkačkou dietu. Stačí zavolat, přiběhne a na stříkačce visí jako na prsu dokud ji nevyprázdní. O víkendu jsem s ní byla na zahradě.  Sáře témeř vypadla očiska, chtěla na strom, což si myslím, že by i dokázala, ale při svém postižení /ochrnutí poloviny těla/ by se nedostala dolů.

Obrazek

Sára ještě jednou

Obrazek

Tahle trojka je zbytkem kočiček, které jsme zachránili z areálu jedné soukromé firmy. Kočky zde měly být odchytány a nesměly se vrátit zpět. Kočiček bylo osm, všechny jsme kastrovali, dvě se mohly vrátit zpět a jsou pod dohledem, dvě odešly na sev. Moravu do nového domova, jedna micka se tento týden učí žít v bytě nedaleko Prahy. Tahle trojka vypadá zdánlivě mirumilovně, ale o dvou černých kočkách na snímku se to opravdu říci nedá, mourka se nechá pohladit, ale jen letmo a u jídla. Dva černí jsou zatím neúplatní :-) U těchto léčíme silný zánět uší. Jde o starší kočky /9-14 let/, které měly roky ušní svrab bez jakéhokoliv ošetření.

Obrazek

Kočička Emča s nelečitelnou FIV. Po třech týdnech úsilí se podařilo její stav stabilizovat, v současné době bere jen léky na podporu dýchání a činnosti ledvin, když jsou peníze, tak Zylexis /podpora imunity/, je poměrně aktivní a zlobivá, cítím, že je spokojená. Nedaleko pelíšku má švédský stůl, jíst může, co si zamane. Emča nemá zuby, očička má "divná", neboť na jednom je zákal a na obou entropium. Operace ale v jejím stavu není možná. Emča byla zařazena do virtuálni adopce >>>

Další fota příště :-) Přiznám se, že usínám. Je přávě 0:59. Včera jsem již padala únavou kolem jedné a rozhodla jsem se, že půjdu spát dřív, miněno v jednu. Ulehla jsem, to je pravda, ale pak jedna alergická micka začala zvracet a dusit se, Zdeněk nelenil a šel v jejích šlépejích a tak mi odpočinek dlouho nevydržel. Než jsem aplikovala potřebné léky a injekce, byla opět druhá ranní dávno pryč. Teď mne ještě čeká aplikace léků, krmení Zdeňka, kontrola zrzíka, redistribuce koček před spaním, kontrola celého domu, zda se někde neděje žádná neplecha a kočky jsou v bezpečí. Kolem druhé přijde můj muž z práce, podebatujeme o dni a rychle na kutě.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Omlouvám se

(Elen M., Brněnský Max, 22. 6. 2010 0:21)

za nekomunikaci. Odchytů bylo povícero a hodně akcí s nemocnými kočičkami či s kočkami na kastraci. Zítra jen "malá akce" na veterině s kocourkem, který má nemocné očičko a jeho léčba nepostupuje podle našich představ, ve středu odchyty a ve čtvrtek větší akce, několik koček na ošetření či kastraci, nejvíce se těším na vzteklého Murriho. Ten je opravdu dárečkem, misky s jídlem u nás lítají vzduchem, když nemá náladu :-)