Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nemocná kočička Muffi

15. 10. 2010

Muffi jsme začali léčit koncem září, měla silný průjem a neměla chuť jíst. Z krve bylo patrné, že prodělává silný zánět a tak jsme nasadili antibiotika, všechny možné podpůrné prostředky při průjmu a krmení Muffi stříkačkou, neboť sama nejedla a nejí. Její stav se ale nezlepšoval a tak jsme museli znovu na vyšetření. Muffi má stále silný zánět /běžná hodnota bílých krvinek je 3000, Muffi má 44 500!!!/, veterinářka se na základě vyšetření přiklonila k diagnoze hepatitida a pankreatitida. Do každé krmné dávky, přesněji do každé stříkačky, musím dávat Muffi pankreolan, 30 minut počkat a pak jídlo Muffi podat. Zatím sní tři tablety denně bez efektu, musíme tedy zvýšit dávku. Vedle léku dáváme Muffi vitamínové pasty, Essential forte, Lipovitam, B-komplex, Probican, Diacat.

Muffi bydlí v krabici v kuchyni, toto místo si oblíbila. Většinu dne prospí a je hodně zesláblá. Váží 2,3 kg a stále nám hubne :-(

Pokud má někdo doma zbytečné tablety pankreolanu, konzervovanou dietu, která se vám osvědčila u kočičky s podobným problémem a byl by ochoten léky a krmivo Muffi věnovat, budeme vděční.

Držte nám palce, moc bychom si přáli zlepšení jejího stavu, není to vůbec dobré.

 

muff_2010_10_11_1010056.jpg

 

muff_2010_10_07_1010019.jpg

 

muff_2010_09_1010317.jpg

21. 10. Stav Muffi se nezlepšuje. V pondělí to vypadalo trochu lépe, ale v úterý následoval propad a zvracení. Průjem trvá, krmíme stříkačkou v intervali 1,5-2 hodiny a to dávku 10ml max 20ml. Dnes v noci měla lepší máladu, neboť spala u mé hlavy a ráno si přilehla břichem nahoru a nechala se dlouho hladit po pupíku :-)

Děkujeme paní Buzkové za dar šesti konzerv HLD.

25. 10.

V pátek 22. 10. jsme po dohodě s vetkou zvýšili dávky kortikoidů. V sobotu měla Muffi děsnou krizi, zvracela vše, co jsem jí dala. Uvažovala jsem o krajní možnosti, že bude muset na kapačky. Krajní proto, že Muffi by si nechala zavést kanylu jej pod sedací a to je pro Muffi nebezpečné. Když bereme v úvahu převoz Bučovice-Brno, pak narkoza, cesta zpět+celkový stav Muffi, taková akce by spíše možná Muffi uškodila. Proto o ní mluvím jako o krajní. V sobotu tedy zvracela, já jsem přemýšlela, co je špatně, jinak, co jsem mohla udělat špatně. Vrátili jsme se ke krmení eucanuba intestinal, uvažovala jsem také o tom, že jsem píchla špatně injekci proti zvracení. Snižila jsem dávku kortikoidů, dala jsem si maximální pozor při injekci. V neděli nezvracela, krmili jsme ale velmi po troškách. Šli jsem spát kolem 4 ráno, neboť naším záměrem je obrátit schema aplikace léků. Dnes se pokusíme ještě o pozdější aplikaci. Zvracení se zatím neopakuje. Muffi sem tam sní něco sama, já číhám za rohem a přiběhnu s pancreolanem, normálně krmíme stříkačkou, ve které je dieta. Průjem je stále hrozný. Dá se říci, že choroba bohužel postupuje, kortikoidy jsou poslední možností na nějaké zlepšení. Muffi je velmi statečná, někdy jen leží a vidím, že jí je špatně, jindy je živá se zájmem o okolí, o mazlení, o novinky, které se kolem ní dějí.
Držte nám palce i packy

27. 10.
Snažím se seč to jde. Koupila jsem od firmy Vitaland trávicí enzymy. Všimla jsem si totiž, že i drcený pancreolan zůstavá po dlouhé době nestráven a to velké kusy, přesněji obal prášku, ačkoliv byl drcený, našla jsem jej ve zvratcích. Napadlo mne, že i to může být problém. Trávicí enzymy od Vitaland jdou z tobolky vysypat do stříkačky s jídlem, protřepete a aplikujete.Žádný obal. V tobolce je sic nižší dávka, ale u kočky to myslím nevadí.
Muffi je velmi svérázná, pidikočička s velkou energií a velmi tvrdohlavá. V tom druhém si rozumíme :-)
Během víkendu se zhoršil Felda se selháním ledvin. Bylo nutné jej dát pod narkozu /velmi šetrnou/, neboť měl škaredý zánět zubu. Pod předním špíčákem měl ložisko, tekl z něj hnis.Další zub na levé straně vypadal stejně. Oba musely ven. Během narkozy se vzala krev, kreatinin je 590 :-( , urea 46:-(, vysoký fosfor :-(. Felda byl během víkendu smutný, viděla jsem, že nejí. Tak jsem začali krmit stříkačkou. Také nám dorazil renalzin a ten jsem hned ledvinářům aplikovala. Dnes jsem viděla Feldu více u jídla, stejně tak Sáru. To mi udělalo radost. Jinak dnes proběhlo odčervení nově přijatých a koček před kastrací. Držte palce, ať je vše bez komplikací.
V léčení jsou tři kočičky s průjmem, jedna zvracející, jedna alergická, šest koťat různého stáří. Jinak chystáme o víkendu "vážení koček". Jde opravdu jen o vážení, ale trvá dva dny, neboť některé kočky nelze jen tak posadit na váhu, ale musíte je nejen chytit, ale často musíte vymyslet lest na jejich lapení :-) To vše ze zdravotních důvodů.
 
28. 10. 2010 Dostala Muffi dárek od útulku Tibet. Moc děkujeme.

dar_tibet_2010_10_28_1010358.jpg

muffi_2010_10_28_1010334.jpg

muffi_2010_10_28_1010339.jpg



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nemocná kočička Muffi

(Micinka, 16. 4. 2012 22:54)

Moje 17 letá kočička Micinka (ve skvělé kondici, vypadá tak na 8 let), začala občas zvracet až to přerostlo v téměř nepřerušené dávení. Přestala žrát a byla velise vysílená. Takto razantní zhoršení nastalo během 1,5dne. Podel eultrazvuku a krevních testů je podezření diagnozou zánět slinivky. Micinka strávila 24hodin na kapačkách a pak 1x denně injekce Deganu (bez něj by se uzvracela k smrti), po 12hod. 3ml Amoksiclafu sirupu (antibiotika pro děti) a 3-4 dávky rozmixované dietní stravy (Royal Canin Gastro z veteriny, nesmí ani kuřecí) po 5-10ml ze stříkačky (víc vyzvracela). Bojovaly jsme víc jak týden o život, ale hurá!! Micinka už i sama žere a zkouší občas vyškemrat nějakou dobrůtku. Má ale doživotně dietu: granule od Royalu Gastro - 2kg za 450Kč :-((( a konzervy od téhož.
Kdyby nebyla takový bojovník a tak čupr, asi bych to vdala, fakt šlo o život.
Všem nemocným kočičkám hodně zdraví a snad toto někomu pomůže.

Muffinka

(Nikola , 31. 10. 2010 22:20)

Doufám , že to zvládne a bude z ní hravá a radostná kočička :) Držíme jí palce..!:)

RegaVet

(Jiřina, 31. 10. 2010 10:31)

Mám doma téměř nepoužitý přípravek REGAVET.Pokud máte zájem, podívejte se na stránky EnergyVET, kde je jeho podrobný popis( i dalších jejich výrobků).Jsou to čistě přírodni kapičky určené přímo pro kočičky(ale i jiná zvířátka).V případě takto těžce nemocné kočičky se tam můžete poradit přímo s veterinářem,mají na svých strákách poradnu, já sama tam kvůli mým kočkám píšu,a radím se dost často.RegaVet jsem koupila kvůli neduživému kotěti,které trpělo nechutenstvím a průjmem s krví.Naštěstí však toto balení již nepotřebuje( první dávku jsme dostali na vet.klinice u nás v Č. Budějovicích)Přeji hodně štěstí a držím palce.

Muffi

(Lenka K., 26. 10. 2010 21:16)

Moc moc držíme palce a tlapky, aby se Muffi zlepšila a ještě chvíli tady byla!

Pancreolan

(Lucie, 19. 10. 2010 20:32)

Psala jsem mail, ale možná nedošel, tak se ptám touto cestou. Mám doma 50 zbylých tablet Pankreolanu, které už nepotřebuji a ráda bych vám je pro kočičku poslala. Jsou ale už prošlé a já nevím, nakolik by to zrovna u tohoto léku vadilo. Pokud by to nevadilo a mohli jste je využít, na jakou adresu je mám poslat? Na tu korespondenční z kontaktů?