Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička Žanetka

20. 10. 2016

7. 10. 2016

Dorazily výsledky krve nové FIV kočičky, která je zatím na klinice. Kočička bohužel trpí chronickým selháním ledvin. Je hubená, bledá /anemická zatím není/. Jí sama, ale dnes i zvracela, dostala léky, a hodně pije. Za fota děkuji paní Kadlecové, míca k nám dorazí zítra, pak udělám aktuální. Stav kočičky se buď stabilizuje nebo se může zhoršit. Já bych byla samozřejmě ráda, aby si ještě užila zaopatření, tepla, plné misky, tak snad se nám to společně podaří. Kdo by chtěl malé přilepšit č.ú.: 2019755103/0800 Moc děkujeme! 10. 10. Žanetka žila na vsi. Onemocněla, dlouho nejedla, nebylo jí dobře, zima, déšť….. Přidaly se další zdravotní problémy. A tak jí jednoho dne nezbylo než zaklepat u dveří jednoho domu a věřit, že jí bude pomoženo. A tak se provizorního příbytku koupelny dostala až do Maxe. Žanetka je FIV pozitivní /infekční choroba, kdy se kočka neumí bránit infekci, nelze ji léčit ani proti ní v Evropě očkovat/ a trpí chronickým selháním ledvin. Dle toho i vypadá, je hubená, neupravená, unavená. Harcování a časté změny pobytu během minulého týdne jí také nepřidaly. Teď vedle mne sedí, zabavila mi židli před PC. Je zvědavá, ráda prozkoumává nové věci, ale rychle se unaví. Však nikam nespěcháme. Nakrmila jsem jí a koukala na mne od počítače sebevědomě, že jen co si vytřepe všechny blechy, že se pustí do papírování, které já ukrutně nestíhám. Více než léky snad potřebuje pohlazení a pozornost a tak se jí snažím věnovat seč to jde. Duševní pohoda dělá hodně. Prognoza není dobrá, ale myslím, že tím se s Žanet nebudeme zabývat. Budu ráda za každý dobrý den a až čas přijde, nebude sama. FIV kočičky, tak si říkám po kolikáté už….. Smutná bilance. 19. 10. Žanetka sedí vedle mne u židle v pelíšku od paní Šrollové. Museli jsme se domluvit na kompromisu. Chtěla mi psát na počítači a vše zkoumat. Denně si dá dvě malé konzervičky, já ji dokrmuji, ve stříkačce má hlavně léky neb záklon hlavy a strkání prstu do krku není zrovna oblíbené, dělá jí to zle. Čeká ji další eprex. Příští týden bude mít i svoji židli a lepší než mám já, jak jinak  Její přetestování, první test vyšel pozitivní, druhý za dva dny negativní, zatím neřeším. Ano, jsem zvědavá, ale pro ni by to znamenalo převoz a to jejím ledvinám a celkovému stavu přihorší. Záchvat se zatím neopakoval, což je dobré, nezvrací a to za okolností, že jsem jí léky proti zvracení nedala. Ono se to s ničím nemá přehánět a přibalák dí, že látka ovlivňuje srdeční činnost, Žaňa má šelest na srdci, což by pravidelné podávání mohlo způsobit. Přikládám i účet, budeme rádi za pomoc, malá ji potřebuje. č.ú.: 2019755103/0800 Moc děkujeme!

4. 1. 2017

Bohužel přináším smutnou zprávu. 
Musela jsem rozhodnout o odchodu Žanetky, velmi se zhoršila. Poslední dny nebyly dobré a bohužel se stav zhoršoval. Byla chronicky nemocná a tělo bylo již nemocí vyčerpané. 
Žanetka k nám již přišla ve stavu, kdy jsem si sama říkala, že ani Vánoc nedojdeme. Trpěla selháním ledvin a měla nemocné srdce, váha sotva dvě kila. Ale jak přišlo na syrové maso či šunku, byla jako tryskáč :-) 
Její oblíbené místo v pelíšku u mé postele je prázdné, včerejší večerní povídání bylo naše poslední. Obě jsme to tak nějak tušily. 
Mrzí mě, že nepobyla déle. Tisíc KDYBY ale nemá smysl řešit.