Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička Miluška z Čebína

29. 4. 2016

26. 4. 
V pondělí 25. 4. volala paní, že naproti na parkovišti již více jak týden sedí kočička. Vypadá zle, apatická, pro jídlo sic přijde, ale moc k životu se nemá. Je hubená, špinavá a má zanícené oči a nosík s výtokem. 
Bleskurychle se díky facebooku ozvala paní Pokorová, obětavě pro mícu do Čebína zajela a dovezla ji na kliniku. Moc děkujeme!
První zprávy z příjmu v pondělí: 
Starší kočička, holka, její stav odpovídá dlouhodobému strádání, hrozně vyhublá, váha 2 kg, málo zubů, stomatitida, místo normální stolice voda. Velmi nafouklé břicho, mícu čeká sono, zda gravidita, tekutina, plynatost nebo kombinace zmíněného. Míca je klidná, spíše vyčerpaná. Velké množství blech a klíšťat. Zítra odběr krve. Dostala antibiotika a pomalu ji odčervíme.
Zprávy z úterý: 
Kočička má za sebou první odčervení. Nezvrací, snaží se jíst, ačkoliv ji trápí stomatitida. Průjem trvá. Krev odebrána, výsledky odpoledne. Sono a rentgen komplikuje velká plynatost, tekutina v břiše nenalezena, větší koťata také ne, ale těhotenství v první polovině nelze vyloučit. Testy na FeLV a FIV zatím negativní. Dostává antibiotika, kape se do nosu a očí, baští dietu, zítra ji čeká odblešení a pokud to dovolí, bude umyta. Uvidíme, co výsledky večer. Pokud se nezhorší, bude převezena ve čtvrtek do Maxe. 
Za foto děkuji paní Pokorové, foto před odchytem.
27. 4. 
Zprávy z dopoledne: 
Malá jí sama, průjem trvá. Dnes bude odblešena. Výsledky krve dle vetky dobré. Zítra bude převezena do Maxe a tak čekejte více fotek. 
28. 4. 
Naše nová pacientka je z kliniky doma Emotikona smile , u Maxe. 
S veterinářkou jsme dumaly, jak je asi stará, ale dle zubů to vždy nepoznáte, ostatně ty vypadané nemá, a tak bych řekla, že jde o poměrně mladé zvíře, ne o stařenku. Mladé zvíře, které venku bylo zcela bez péče. Zde je zřejmé, že si kočka sama vždy venku neporadí tak dobře a s přehledem, jak si myslí česká a moravská vesnice. 
Malá je vyčerpaná, hubené zvíře s velkým břichem, jako by měla za týden rodit. Na fotech už po koupeli a ošetření proti blechám. Také klíšťata byla odstraněna. Srst má škaredou, kůži podrážděnou. Oči zanícené a výtok z nosu. Ošetřit se nechá, je hodná a mazlivá. Na jednom boltci měla nekrózu, která odpadla. Buď spí nebo vrní Dostala pracovní jméno Miluška. 
V náručí je jako pírko, člověk má strach, že ji zamáčkne. Po cestě domů vyrobila ukázkový bobek, v pondělí měla místo stolice vodu, ale zase teď čekám problémy se zácpou. Se změnou může přijít další infekce. 
Na fotech vidíte i rentgeny. Plynatost nedovolí dobře vyšetřit břicho a tak otázka toho, zda čeká koťata je otevřená. Rozhodně nejsou koťata velká, pokud, tak jde o první polovinu těhotenství. Jak kastrace tak porod, obojí by ji hodně zatížilo. 
Zatímco datluji do klávesnice, usnula.
Pokud by chtěl někdo pomoci Milušce finančně, č.ú.: 2019755103/0800, miluska. Účet za dosavadní vyšetření, hospitalizaci je vložen v albu. 
Potvrzení o daru vystavíme, jen nám musíte Emotikona smile napsat na email brnenskymax@seznam.cz
Za každou pomoc děkujeme!