Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička Matylda bez nožky

20. 10. 2016

4. 10. 2016

Včera odpoledne napsala paní, že se svým psem při vycházce našla dál od vesnice kočičku. Jaké bylo její zděšení, když uviděla otevřenou zlomeninu a ránu na levém boku. Díky paní Homolové byla míca převezena na kliniku do Brna, pak bude v péči Maxe. Zítra dopoledne bude nutno nožku amputovat, už smrdí :-( Také bok bude ošetřen. Teď ještě aby malá operaci zvládla.

5. 10. Foto není aktuální, ale včerejší. Malá je po operaci, již se probrala a dokonce si dala trochu jídla. Nožka byla odstraněna, v druhé přední má také místa zánětu, stejně jako v levém boku deset dírek s nekrotickou tkání. Vše vyčištěno, propláchnuto, ošetřeno, bude se proplachovat denně, zvláště aby nebyly problémy ještě v druhé přední noze. Držte palce, je třeba. Testy FeLV a FIV negativní. Malá zatím zůstává v péči kliniky.

10. 10. Malá Matylda od Prostějova je drobkem, ale zažila již dost. Dle jejích zranění ji někde za vsí napadl pes, poranil jí levý bok a obě přední nožky. V ranách jsou patrné díry v pravidelném odstupu. Jedna z předních nožek byla zle polámaná, bok prokousnutý. Jak přežila útok psa, netuším, ani větší kočka by to nezvládla. Asi doběhla do úkrytu, kam za ní pes nemohl. Tam asi ležela dlouho v šoku, s přední nožkou vejpůl, krvácející, dlouho ležela. Přešly dny horka a vystřídala je zima a déšť. A pak přišel další pes, ale toho již vedle majitelka. Pes mrňouse vyčmuchal, paní uviděla kočičku a tak zavedla psa domů a vrátila se s jídlem pro ni. A zděsila se jejích zranění. S pomocí paní Homolové byla malá raněná prcka dopravena do Brna. Stav vážný – nohy hnijící, bok také, rána v druhé přední nožce, malá hubená, bledá. Operaci amputace zvládla, bok vyplachujeme a druhá přední nožka se hojí dobře. Levou přední nemá, ale malá je šikovná, mladá, tu jednu co má posílá a bude k světu. Než se vdá, bude z ní krasavice  Říkáme ji Matylda, v boxu se jí líbilo voňavé prostěradlo, začala se po něm požitkářsky válet. Baští dobře, její reakce na kuře byla k popukání, jakoby rok nejedla a očiska jí do misky skoro vypadla. Je to mazlík, mládě tak kolem půl roku. Život ji už poznamenal, ale společně to zvládneme! Budeme rádi za pomoc s uhrazením účtu. č. ú.: 2019755103/0800 Tento týden malá jede na kontrolu. Moc děkujeme! Přidám ještě lepší foto, tohle bylo při vyplachování ran.

17. 10. Matylda je od pátku bez prubanu, antibiotika má stále. Mimo box zatím nebyla a tak ve strachu kouká, co bude. Jen focení :-)

19. 10. Matylda by potřebovala více místa na pohyb, což nevím, jak vyřešit. Karanténa není na běhání koček uzpůsobena, prostor bez koček nemáme a mezi ně zatím nemůže. Tak nevím, co vymyslím. …Potřebovala by více času než mám já, více prostoru než je u nás….

22. 10. Matyldě se dnes opět změnil život. Odešla bydlet do dočasky k paní Evě, mé dlouholeté známé. To aby jste si nemysleli, že dáme Matyldu hned tak někomu :-) Bude mít pro sebe nejen více prostoru, ale i kamarádku Marušku z Cat Help. Matylda byla hned doma, je to ostřílená drzá holka a dokonce neslušně posyčela svoji novou kamarádku.

Album: https://www.facebook.com/pg/Brn%C4%9Bnsk%C3%BD-Max-domov-pro-ko%C4%8Dky-zs-238962463332/photos/?tab=album&album_id=10153988382233333