Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srpen 2017

31. 8. 2017

2. 8.

Baruška měla dnes lepší náladu a nechala se fotit. Většinu dnů spí, nemá zájem o žádnou aktivitu, i když ji nabízím. Trochu pomazlit a opět do budky, jen se nezapomene podívat, zda má v misce jídlo. Baští výhradně kapsičky RC Intestinal. Sem tam ji vidím, že o sebe pečuje, ale ve výsledku moc efekt nevidím. Stolice se normalizovala, sem tam průjem, proč, netuším. Dnes ráno měla nakaděno mimo wc. Myslím, že se jí opět udělalo zle a docházku do wc nezvládla. Záchvaty má stále, jsou tiché, nenápadné. Zkroutí se, tělo a nohy ztuhlé, vypnuté, rychleji dýchá. Když přichází k sobě, snažím se odvést pozornost jídlem, tak přední část těla funguje, ona jí, zadní je ztuhlá, zatím nepohyblivá. Jak přejdou vedra, vezmu ji na vyšetření a proberu s vetkou, na co se zaměřit.   

Pokud by jste jí chtěli pomoci, č. ú.: 2019755103/0800 nebo http://www.zoohit.cz/shop/vet_dieta/kocky/royal_canin_veterinary_diet/515409

2. 8.

Mareček baští za tři. Čeká jej kontrolní odběr krve a prohlídka, zda je schopen kastrace. V neděli jej uvidí zájemci, kteří mají o něj zájem, uvidíme.

Pokud by jste mu chtěli pomoci, výdaje budou spojené s kastrací, odběrem  a vyšetřením krve, čipováním, č. ú.: 2019755103/0800.  Mareček moc děkuje.

4.8.

Kája /FIV+/ nevypadá dobře, oči hodně slzí a navíc dnes zvracel, trávící systém podrážděný neb zvratky byly do červena  :-( Dám léky.

Micka Tato kočička je zatím v pozadí pozornosti. Tu si užívají hlavně její dítka, Petřík a Cacorka. 
Micka je pozorná a trpělivá matka, já už bych těm dvěma mnohdy nasekala  :-)  :-), ona je v klidu, jen lehounce zamručí. Mám se co učit. Na rodinku je krásný pohled. 
Micka má skvělou povahu, mazlivá, pohodová, ráda se chová a mazlí. Tedy ty nejlepší předpoklady pro hledání nového domova až přijde čas.

Komínek, jeden z našich dědulů /nar. 2001/. 
Jeho zdravotní stav není dobrý, silné astma, špatné srdce a ledviny, zánět tlamy a opakující se zánětu zvukovodů. Ale nejvíce jej trápí bolavá tlamička. Stále dostává léky, snažím se mu dávat kvalitní krmivo a diety. 
Komča by na stará kolena uvítal podporu, třeba virtuální adopcí nebo i jednorázový příspěvek, každá korunka pomůže uhradit léky, diety. 
č. ú.: 2019755103/0800 nebo trans. 2600801169/2010. 
Můžete připsat "Komi."
Granulky zde 
http://www.zoohit.cz/…/vet_dieta/kocky/hills_prescri…/622990
Děkujeme za sdílení, děkujeme s Komínkem za pomoc.

5. 8.

Kuličník byl odchycen pro kastraci a ošetření tlamky. Při vyšetření bylo testem zjištěno, že trpí neléčitelnou nemocí, která oslabuje imunitní systém, je FIV pozitivní. Tato nemoc je přenosná na jiné kočky. Nelze ji léčit ani proti ní v Evropě očkovat.

Kuličník je velmi plachý, pomalu se zabydluje mezi stejně nemocnými kočičkami u nás.

Karlík k nám byl doručen s oteklou tlapkou z brněnského Zetoru. Při vyšetření bylo testem zjištěno, že trpí neléčitelným onemocněním, oslabenou imunitou, FIV pozitivní.

Kája žije tedy u Maxe mezi stejně nemocnými kočičkami, je plašší, ale nechá se pohladit. Je velmi vděčný za zaopatření.

Bohužel je zatím v takovém stavu, že není sto ani kastrace a tak má zatím implantát /kastrace chemická/. Stále mu slzí oči a trpí plíšňovým onemocněním. Zatím ani moc nepřibral na váze. Snad se nám podaří jeho stav zlepšit.

Kája by si podporu nejen zasloužil, on ji i potřebuje.

 

6. 8.

Mareček byl dnes na kontrolním odběru krve, výsledky při příjmu nebyly bez problémů. Pokud budou hodnoty dobré, půjde ve středu na kastraci, bude vyjmut i útvar ze zvukovodu, který mu dnes začal krvácet. Útvar bude odeslán na histologii. 
Dnes jej viděli zájemci. Líbil se jim. Jeho případný odchod do nového domova bude teď záviset na výsledcích krve /zítra/, na hojením zvukovodu po operaci. 
Dnešní vyšetření stálo 920 Kč, pokud by jste chtěli Marečkovi přispět, bude rád 
:-) 
2019755103/0800, marecek.

7. 8.

Amálka, 16 let stará bába, podstoupila v červnu operaci odstranění zhoubného nádoru na hlavě. 
Jaká je Ami štramanda dnes, to vidíte na posledním fotu  :-)
Nutno ještě dodat, že Ami operaci zvládla, ačkoliv je FIV pozitivní, trpí astmatem a v krvi máme již posun hodnot spojených s ledvinami. 
Nádor ale musel pryč neb nebylo jiné cesty. 
Amče je teď spokojená, opět ve své kůži, opět nás tu všechny sekýruje 
:-)

Kuličník po třech dnech mezi FIV kočičkami. No, upřímně, dlouho asi jiné foto neudělám  :-) 
Na tom červeném pelíšku spí, ale jak klapnou dveře, mizí. Okno je jeho oblíbené a tak má na skříňce pod ním granule, jídlo, vodu a dole wc. Ale už jsem jej jednou zastihla ve druhé místnosti na okně a tak jistě mezi kočkami pendluje, jen já jej nemám šanci u toho vidět. Dávám si pozor na prudké pohyby, vysávat, to si nebudu moci asi dlouho dovolit, on se vysavače bojí, když jsem jednou musela v karanteně vysát, načural si a nakadil pod sebe. 
Při vstupu do místnosti se na něj nesmím dívat a nejlépe, když se otočím zády k němu. A zásadně nevyslovoval jeho jméno 
:-)
Kuličník je FIV pozitivní a hledá adoptivního rodiče.

Ruby k nám přicestovala od kolegů ze Slovenska. Skupina skoro třiceti koček zůstala bez péče v domě po exekuci. Jejich stav byl žalostný, pro mnohé již bylo pozdě. Velká část kočiček byla FIV pozitivní. Jednou z nich byla i Ruby.

Vyhublá, vystresovaná přicestovala do Maxe a uznejte sami, že dnes je z ní fešanda. Po kastraci se zakulatila, srst má jako brokát a i pohladit se už nechá. Do náručí ne, ale my ji nenutíme. Hlavně, že se u nás ona cítí dobře. Je plašší, ale k nám po delším čase důvěru získala.

Její oblíbené místo je na okně, kde sleduje bedlivě skupinu vrabců, která se nám ubytovala v porostu fasády. V teplých měsících okna ani nezavíráme. 
Ruby hledá virtuálního rodiče, který by jí pomohl v nemoci.

 

Máme výsledky Marečka. Krevní obraz je v pořádku, minule byl anemický, měl špatné hodnoty iontů, zvýšenou ureu. Byl ale podvyživený a vysušený jako treska, nebylo divu. 
Přetrvává zvýšená močovina a zvýšil se i kreatinin, ačkoliv je stále ještě v normě, ionty normální. Veterinářka píše, že by na operaci ve středu mohl, pokud je v pohodě, dobře jí a přibral, což splňuje. Já doufala, že budou výsledky zcela v pořádku,ale asi bych chtěla zázraky v moc krátké době. Zítra to s veterinářkou ještě proberu. 
Zítra jede na vyšetření Baruška, to bude adrenalinový zážitek a Micka, matka od koťat.

Zítra jede Baruška na krev a vyšetření. Mám obavy z cesty, minule cesta skončila záchvatem, na druhé straně, by bylo dobře, aby tento stav viděla i veterinářka a tak uvidíme, co nás čeká. 
Pojede i matka koťat, Micka, možná uděláme rentgen, to pro její podivné dýchání, se kterým se u ní stále potýkám.
Ještě dodám, že Baruška vzhledem ke svému stavu hledá virtuální rodiče. 
Starší kočička, dopravená k nám vyčerpaná, ležela na ulici, vysušená, hubená a nemocná. Léčíme průjem, zdárně, hodní cesty dýchací a aby toho nebylo málo, Baruška trpí záchvaty, jejich příčinu zatím neznáme.

Zatím jsem na počátku cesty, ta bude v jejím případě asi dlouhá a tak hledáme pro kočičku virtuálního rodiče.

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Jsme vděční za každou podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.

Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a navíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :- Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.
Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu.
Č. ú.: 2019755103/0800
Variabilní symbol v případě pravidelného či jednorázového příspěvku je pro Barušku 5559
Moc děkujeme!!
Moc děkujeme za důvěru a pomoc.

8. 8.

Baruška dnes cestu a vyšetření zvládla překvapivě zcela v pohodě. K výsledkům krve se vyjádřím zítra, po konzultaci s veterinářkou. Záchvat nám nepředvedla, vetka prověřila její klouby, záda a reakce. Záda ji bolí, na ty reagovala okamžitě. Střeva mají zesílenou stěnu, pytlovité břicho má Barča díky ochablým svalům břišní stěny. Nosík se hojí pomalu. 
Boltce vykazují zánět, někdy může jít o autoimunitní reakci /pemfigus/ Při doteku na boltce reaguje Barča bolestivě, krvácí, co teprve při čistění, ale bylo nutné. Vyrobili jsme jí stříbrná ušiska a je s nimi spokojená /dezinfekce/. Jako bonus ke všem problémům srst z Barči jen letí a tak to vidím, že za pár dní vyjde pozitivní kultivace na plíseň  :-( 
Tak nevím, zda je mé psaní dobrou nebo špatnou zprávou. 
vyšetření stálo 1520 Kč, pokud by jste nám chtěli pomoci, budeme s Baruškou moc rádi. 

2019755103/0800

Moc děkujeme!

A teď tu máme Micku, matku Cácorky a Petříka. 
Během cesty pěla jako Helena, nedalo se to poslouchat  :-)
Paní doktorka ji vyšetřila a tak prý máme zdravou, poměrně moc aktivní kočičku, která už by potřebovala klid od dítek, odpočinek a navíc nám malá prý už zase chce mrouskat. 
Opakované testy má FeLV a FIV negativní. 
Znovu pro případné budoucí zájemce opakuji, že ač neatraktivní, má Micka mimořádnou povahu. 
Byla jí vyšetřena i krev a malá je v pořádku. 

Účet za Micku činil 1330 Kč, pokud by jste nám chtěli pomoci, budeme moc rádi. 
2019755103/0800, moc děkujeme za pomoc!

Mareček. 
Dnes už mě z něj bolí žaludek. 
Probrali jsme to na veterině, celý den vnitřní boj a pak rozhodnutí, že zítra půjde na zákrok. 
A on mi večer vypálil rybník - začal silně kašlat. Žádný kašlík, ale kašel. Nemám obavy z toho, že by nezvládl narkozu, ale jelikož toho o něm zatím málo vím, je u nás krátce, mám obavy, aby se po zákroku nezhoršil. Tuhle reakci vidím jako důsledek stresu z nedělní cesty na veterinu. 
Zákrok se tedy odkládá. 
Dobrou zprávou je, že zájemci si na něj počkají

Aby jste si nemysleli, že nebude zítra komu držet palce...
Místo Marečka jde na zákrok kočička Micánek. 
Nutno ji dát do pucu zuby, má je velmi špatné. 
Kde je problém? Micánek trpí selháním ledvin, je alergická a často zvrací s krví. Tyto problémy má chronické. 
I tak ale asi zákrok musíme podstoupit neb pokud se je zhoršila, mám na mysli ledviny, už bychom k zákroku přistoupit nemohli. 
Tedy riziko zhoršení po zákroku zde je, ale když ne teď, po zbytek života by žila s bolestí zubů, která by se zhoršovala a ovlivnilo by to příjem potravy, což je pro ledvináře taky zásadní věc. 

Foto není aktuální.

9. 8.

Micánek má zákrok za sebou. 
Některé zuby musely ven, pod jedním bylo plno hnisu, zub musel hodně bolet i dáseň kolem. Odstraněn zubní kámen. 
Byla odebrána krev, vyčištěny uši, jedno je problémové, oholena hlava neb Micánek si některá místa pro alergii vyškrabala a tak místa paní doktorka omyla, dezinfikovala. 
Malá pak dostala i infuzi. 
Teď spí dole v kuchyni. Pokusila se již něco jíst. 
Účet činí 1786 Kč, kdyby nám chtěl kdokoli pomoci, budeme rádi, jsme teď na veterině jako doma. 

2019755103/0800
Převelice děkujeme!

Zítra musíme znovu na veterinu. 
Na fotu kočička Kulička, je jí špatně. 
Kulička se k nám dostala jako plašánek z míst, kde už kočky nechtěli. Areál koupil jiný majitel a kočičky musely pryč. 
Kuli u nás žila jako plašan, mě se nenechala ani pohladit, vždy odstup dva metry nejméně, ale za mým mužem někdy přišla a malé pohlazení dovolila. 
Nesledovala jsem na ní nic špatného, zvláště u servírování syrového masa byla v prvních řadách. 
Dnes seděla, evidentně jí je zle, trochu slintá a srst má naježenou. 

Kolem poledne se ji nedařilo chytit, až odpo. 
Je v boxu, zde ji krmím, dostala nějaké léky a zítra jedeme na veterinu. 

Vidím to bohužel na selhání ledvin, někdy máte šanci tento proces vysledovat dlouho dopředu a víte, tedy nejste tak překvapen, jindy, zvláště u plašanů a divošek, zjistíte proces v pokročilé fázi a mnohdy taky až tehdy vám kočka dovolí vůbec jí něco aplikovat, myslím léky, injekce,....
Jsem z toho mrzutá Kuli není starou kočičkou, ale je v nejlepších letech, nikdy netrpěla infekcí, že by byl důvod, aby jí ledviny brzo přestaly sloužit. Testovaná negativní. 
Ach jo  :-(

10. 8.

Kuli jen leží a kouká. Dýchá už klidněji, ale to, že není aktivní, to není dobré znamení. Tak vůbec si myslím, že nás zítra čeká jobovka. Její stav mě dnes nějak psychicky vysál, večer se jí udělalo zle, měla jsem obavy, že od srdce, to bychom byli na konci. Koukáte na kočičku a nevíte, zda vám neumře před očima. Auto doma nebylo a i kdyby bylo, nikam  s ní nedojedete. Pak se uklidnila, podala jsem jí injekci a přestala ji krmit. Selhávající ledviny jsou moji hypotézou, může mít i něco se žaludkem a při vzpomínce na nález v žaludku kocourka Elišky, který nám nedávno odešel, jsem ztratila odvahu ji krmit a počkám na vyšetření. I tak už musí být o hladu a nevypadá, že by jí to vadilo. Kuli znám jako Bobeše, není tak stará jako on, ale je to stará známost. Z místa, kde žila, musely všechny kočičky pryč. Její matku se nám ochočit celkem podařilo, její babička u nás zemřela se selháním ledvin a během terapie se ji podařilo zcela ochočit, žila u nás dva roky, ale Kuli, tu jsme měli problém chytit i dnes. Zvládl to nakonec můj muž sám, ona ke mně nemá důvěru a nebylo účelem ji honit nebo něco takového. Vzhledem k jejímu stavu bylo potřeba rychlého a nestresujícího odchytu.  

Dorazila histologie Bobeše, nádorové onemocnění jater a ta játra opravdu vypadalo hodně zle, jakoby kvetla žlutými květy.

Micánek po cestě pěla a abych se neopakovala, pěla jako Zaňáková.  Během zákroku jí byly odstraněny problémové zuby a oholena hlava kvůli alergii, Micánek se rozškrabala. Doma chvíli spala, ale pak se pokusila najíst. Bere antibiotika, léky na bolest má, ona je citlivka. Z krve víme, že se ledviny od 13. 7. zhoršily a tak musíme zvolit přísnější režim.  

Ledviny se zhoršují i u Šmudlíka. Nelíbí se mi, oddělila jsme jej do jeho volierky a vidím, že se nemá k jídlu. Dříve měl problém se zuby, ale ty jsme vyřešily. Zbyly jen špičáky a kolem těch, zvláště spodních, má zánět. Ten jistě bolí, ale ani po lécích proti bolesti jsem neviděla efekt, že by více jedl, a tak si myslím, že se zhoršují ledviny. On vždy hodně pil, v krvi žádný nález, ani v moči.  U něj je ošetření také dobrodružné, stačí podezřelý pohyb a útočí. Chytíte jej jen za cenu stryptízu J  - nemůžu jej chytat rukou, jen do textilu a jelikož stále nenosím sebou po domě deku, často je povolán do akce každý větší kousek textilu, který mám na sobě. J

Koťata jsem dnes neměla ani čas pohladit. Petřík mi prosebně zanořil svůj dlouhý nosík do košile, to on umí J zanoří a vrní, je to rozený milovník. Byla bych ráda, aby někomu padli do oka, on a Cácorka. Žít v ústavu, tak jednou můj známý nazval svůj útulek, není žádný med. Ti dva a jejich matka mne nepotřebují, potřebují normální domov.

Marečka nezvládám! Je tak mazlivý, že je nezvladatelný J J Zvláště u krmení. Dnes nekašlal, to proto, že jsem zákrok už odložila.

Kuličník mi dnes dovolil kouknout na něj z půl metru. Po kastraci přibral, je z něj kus kocoura. Už i ví, kde má misku, jen jsem dnes do ní nandala, už byl u ní. Zjistil, „že kočky nejíme“ a že má zcela volnou ruku, tedy packu. Miluje šunku a tak se s ní pokusím jej pozvat na rande.

Káju jsem také dnes zanedbala, ale vypadal, že pokud je plná miska, až tak mu to nevadí. Večer jsem jej zastihla při osobní hygieně, to mi připomnělo, že mu musím dát bezopet. 

Baruška, o té dnes ani nevím, zbaštila tři vaničky a chroupá granule, po těch je jak divá. A dostatečně u toho pije, co si přát více.

Komínek opět méně jí, opět čas na kortikoidy L Tlamička bolí.

Ještě bych měla podat info o zbytku koček, o osmdesáti kouscích, ale to už fakt dnes nedávám.  Je sic jen chvíli po jedné, ale zítra mě nic dobrého nečeká, lehnu ve dvě či tři a v pět mě vzbudí kamion před domem, který soused nejprve 20 minut „temperuje“ než odjede, tedy probují i mrtvé a pak už mohu vstávat.  Tento film běží již týden a asi se hned tak nevyspím. Ale ještě jsem chtěla něco dodat a už nevím, co to bylo, tak nějak je to se mnou. 

Na fotu Dušínek neb si říkám, že když text nestojí za nic, alespoň fotka potěší.   

Děkujeme, že na nás myslíte, každá podpora pomůže, potěší, udrží při životě.

10. 08.

Dnes byla Kulička na vyšetření. Stav je vážný, výsledky špatné. Dle mne trpěla selháním ledvin, které jsme díky její plachosti nevypozorovali a „vše prasklo“ až teď, kdy se přidala gastritida. Kuli má nafouklý žaludek, bolestivost v té krajině při vyšetření. Na klinice jsme udělali ještě dva rentgeny a dostala infuzi, zítra jedeme na infuzi zase a asi i během víkendu a buď se něco pohne k lepšímu  nebo bohužel. Kuli se narodila v roce 2010 a tak mě její stav o to více mrzí. Když si vzpomenu, že ještě před týdnem se hádala s kočkami o hovězí maso a teď nezájem. Tyhle věci ale raději zde pitvat nebudu, doma se na mne valí práce, kam se podívám, tam nepořádek a pracovní skluz a tak na rozepisování opravdu není prostor. Navíc ona potřebuje péči, večer se vrátíme k infuzím, krmím pomalu,….Omlouvám se.

Dnes učet 2294 Kč, moc pomůže každá koruna podpory, č. ú.: 2019755103/0800

Na fotu muž s Kuli, ona jej více akceptuje a tak byl na počátku na veterině i on, aby byla klidnější. 

11. 8.

Kuli byla opět dnes na klinice. 
Je jí trošku lépe než včera. Začala už i čurat a velkým úspěchem jsou bobky, které ležely ve střevě, které se nepohybovalo. Ulevilo se jí, žaludek splaskl. Sama zatím nejí, opatrně ji krmím, nezvrací.
Jinak dnes vyšetřena i moč, dle buněk zánět ledvin. 
Během víkendu opět veterina. 
Účet dnes 725 Kč, celkově tento týden, jsme na veterině každý den již od neděle včetně, 8 575 Kč. A to dorazila další faktura z univerzity 
:-( 

č. ú.: 2019755103/0800 
Děkujeme za každou korunu podpory.

 

21. 8.

Víkend v terenu, dvě odchycené holky, celkem spolupracující po podání dobrot J vzala k sobě paní krmička do zaléčení po kastraci, velké díky, divokého a naštvaného kluka my. Dvě hodiny hledání řvoucího kotěte, které se bohužel do země propadlo. V místě nechána klec a návnada, hlídá majitel pozemku, ale ačkoliv bych dala ruku do ohně, že v dané zahradě řvalo kotě, nikdo z nás jej nenašel.

Jedno místo jsem si byla okouknout a hlavně cílový objekt J Psal pán, že krmí kočičku, které u jednoho oka vidí jen bělmo, že je asi po úraze hlavy a že neví, zda vůbec vidí.  Na místě jsem po nějakém čase zahlédla drobnou černou micinu, která mi vždy rychle mizela. Tak jsem si vlezla za ní do keřů, mezi odpadky a výkaly různého původu a čekala. Samozřejmě mé chování budilo pozornost pejskařů a tak o to déle trvalo než jsme v šeru zaznamenala pohyb.

Kočička byla velmi opatrná, pohybovala se pomalu, ověřovala každý krok. Bylo hned zřejmé, že se orientuje jinak než zdravé zvíře.  Sledovala jsem ji dlouho, abych si udělala obrázek, o jaké postižení asi jde. Pomalu jsme nachystala misku s jídlem a po ¾ hodině jsem se vzdálila. Malá postoupila blíže k misce, ale převelice pomalu, dávala si na čas a byla více jak opatrná. Pak se konečně osmělila a chvílemi se koukal směrem ke mně, čehož jsme po čase využila pro focení. Nechtěla jsem ji rušit při jídle, ale v šeru jsme viděla opravdu málo a foto slibovalo, že na obrazovce počítače mi více napoví o jejím stavu.

Doma na ni koukám a vidím, že má asi zakalené obě rohovky, co vidí, to by nám řeklo až vyšetření očí, očního pozadí. Já bych řekla, že vidí stíny, asi jako naše zesnulá Mazli, ta měla oči v důsledku zánětu jakoby z perleti. Neznalý si musel zvyknout, nebylo to pokoukání pro každého. V bytě se orientovala skvěle, venku kopírovala jiné kočky, ale tahle míca je venku sama. I proto si myslím, že chuděra špínou zasviněný keř ani neopouští. O víkendech se budu pokoušet ji lapit, ale nedělám si iluze, že to bude jednoduché. Nejlépe by bylo klec v místě nechat, samozřejmě nenastavenou, aby si na ni zvykla, ale myslím, že by klec v keři nepřežila ani jednu noc, že by ji někdo ukradl. Během týdne odchyt nestíhám a i proto hledám pomoc. Nejde o to chytat každý den, ale třeba středa, pak pauza a já víkend, pak zase středa….. Děsím se i toho, že jde o kočku a že jí začne růst pupík nebo že jí v místě ublíží pes, hodně lidí své psy v místě venčí. Malá tam prostě nemá co dělat.

Odchycený kocourek je vztekloun. Je poměrně mladý, tedy dle zubů, za uchem zranění ze rvačky a zanedbané. Bolí asi fest neb když jsem jej dnes prohlížela, projevil nevoli, ve chvíli odstranění strupu nastalo peklo J konec spolupráce a tak jsem antibiotika a léky na bolest píchala s pomocí deky. Po kastraci, na kterou si chvíli počká neb máme vetku na dovolené, půjde zpět do místa a uvidíme, zda se zklidní. Evidentně s ním hodně melou hormony. Do termínu kastrace se zahojí ucho a trochu jej vykrmíme, dnes padla jedna konzerva a to ještě nedostal večeři.

Minulý týden jsem pochválila Marečka, že nekašle a další den zakašlal. Léky dostává, vidím to jako chronický problém v důsledku pobytu venku. Ještě uvidíme, co dokáže stronghold, myslím na plicní červy, ty mohou být také příčinou. Jí dobře a rád  a tak už nemá 3,2 jako při příjmu, ale 4,4 kg. V této věci si začínám dělat obavy, aby nám náhle moc nenabral na váze. V karanteně je nuda a malinko pohybu, ale opravdu nemám pokoj, kde bych jej nechala proběhnout. Všude kočky.

Baruška se nám díky mazlení trochu mění, oči se jí už trochu lesknout a nemá je tak smutné. Tedy já ji tak vidím, zda je to patrné z fotek, to nevím. Už jí připravují místo mimo karanténu, je čas myslím na přetestování. Zatím to vidím na voliéru  a pak uvidíme, jak bude přítomnost jiných koček zvládat. Bude v poklidné skupině, dříve v ní začínala Miluška. Jen doufám, že Baruš na tom bude lépe a třeba jí svitne naděje na domov. Já ji opravdu tak nepomazlím, musím rozdělit pozornost mezi moc velkou skupinu žadatelů. 

V kuchyni řádí Péťa a Cacka. Dělají divy, dokážou být na několika místech najednou nebo já mám rozhodně ten pocit. Pro některé starší jsou jejich honičky inspirací, jiné ale dost štvou, třeba Vendula, ta ně oba syčí jen je zahlédne. Dobrou zprávou je, nerada to říkám už teď, jsem pověrčivá J, že oba budou mít společný domov, odejdou oba zlobit jinam, jen co vyřešíme u Cáci průjem. Překvapila mě jím minulý týden a léčba nezabrala. Ale Cacka je živá a zlobivá a tak sbírám jejich bobky na průzkum a znovu jsem oba odčervila. 

Jejich mamce oba už nechybí, ta si užívá klidu a jen dohlíží. Tu čeká kastrace a pak snad tak  pohodová micina najde domov. Dlouho jsme neměli u nás tak dobrou povahu.

Pamětník Kamoš /17 let/ nám zhubnul na tři kila. Je plachý a tak nebylo jednoduché to zjistit. Při prohlídce jsme zjistila, že problémový špičák je více dozadu zahnutý, ale vypadnou nehodlá, najíst by se s tím ale měl, to by neměla být příčina. Spíše za tím zase budou ledviny. V zadní části tlamy jsme viděla zánět v místech patrového oblouku. Doslat antibiotika a na chvíli než zaberou, injekci proti bolesti. Ale i tak se v něm nevyznám, kouká na mne, že něco chce, ale když dám jídlo, odejde od něj. Více jej však než dříve vidím u vody, což potvrzuje moji hypotézu. Na jaře vyšetřen byl a v krvi žádné drama, vyšetření ukázalo bolest zad. Kvůli jednomu zubu do narkozy v 17 letech, no nevím…. Navíc pokud jsou v pozadí problémů ledviny, může jej zákrok zlomit zcela.   

I děda Komínek hubne, ale díky lékům na něm vidím, že se cítí dobře. Každý den monitoruji zda se snaží najíst nebo zda se něco děje a nemá zájem. Kéž bych tak sledovala Kuličku! Její selhání ledvin bude pro mne na vždy záhadou. Když máte tolik koček v péči, stane se snadno někde chyba – něco neuhlídáte. Zvláště plašany. Stále si to budu vyčítat.  Kontrolou teď projdou obě její hodně plaché sestry i matka. Ta jediná se nechá u jídla pohladit a je celkem pacifistka. Jinak to bude opět zážitek. Ale máme je rádi, ať jsou jaké jsou, hlavně zdravé.

V léčbě je také Šmudlík. Ve skupině se mi na něm něco nezdálo a tak jsem jej oddělila. Přijal to s klidem, což už samo o sobě je divné. Zhubnul, prohlédla jsme jej, v tlamce záněty kolem špičáků, které ale drží sakra dobře. Jeho reakce signalizovala bolest a tak opět antibiotika a léky na bolest. Sní více, ale slavné to není. Chutná mu dokonce i dieta od Puriny na ledviny.

Inspirace pro případné dárce J http://pethome.cz/cs/kocky/16086-purina-ppvd-feline-kaps-nf-renal-function-10x85g-7613035221079.html

Proč ledviny? Šmudla od počátku pobytu u nás více pije, voda jej zajímá více jak jídlo. V krvi a moči nebyl  nález, ale pití přetrvává a úbytek na váze… no co si mám myslet. Vidím to na další vyšetření.

Opět mne čeká podání strongholdu celé skupině. 86 koček. To obnáší znovu kočky převážit a pak aplikovat. A tak váhu vláčím mezi pokoji po domě a proklímám den, kdy jsem se na to dala J Váha je těžká, velká, ale dost dobrá. Samotnému, pokud nejste chlap, se tahá dost zle, ale co nadělám. Jsem ráda, když nerozbiju některou ze skleněných výplní dveří, to by byl průšvih veliký. Ne pro dveře, ale pro střepy mezi kočkami.  A vše podáte a pak se topíte v obavách, že bude mít někdo vedlejší příznaky.

Při vážení jsme v hrůze zjistila, že Čort váží 7,5 kg, což mne vyděsilo, Ačkoliv je velký, o kilo méně bych viděla raději.

V léčení je zhruba dvacet kočiček, nevím, zda psát o všech. Léčba byla indikována poslední návštěvou veterinářky. Maluše měla 36 tisíc leukocytů /norma do 19 tisíc/ a tak se snažíme dostat dolů a uvažuje se o kortikoidech. U Micánka řešíme kožní zánět a ledviny, ty se zhoršily, ale stav po vytrhání velmi špatných zubů zvládá velmi dobře. Taky o ni pečuje můj muž J  Hlavu má holka odrbanou do krve, vypadá myslím ale hůře než to je. Samozřejmě ledviny hlídáme, hodnoty jsou takové, že to ani jinak nejde. Dále se léčí Růža, Vendy, Drak, Honzík, Harry, Mínka, Nox, Míša, Kryštof, Pučík, Bobinka,…no seznam by byl dlouhý a asi i nudný.

Maluše mi spí u hlavy a tak mám kontrolu i v noci. Když si u toho hodlám schrupnout, přejede mě fousky po obličeji a jsem hned v obraze.  Postel má  plnou koček, že se v ní nedá spát, v noci nelze se otočit neb tolik koček nezvednete. Závody kolem třetí ráno musím uklidnit jídlem, ale repete začne v sedm a tak se půjdu asi vyspat do hotelu. Ale když vstávám je ticho a klid jako na hřbitově! Já fakt nevím, jak to ty kočky dělaj J

Během noci mám ráda otevřené okno, díky průvanu mi ztuhne krční páteř, ale potřebuji slyšet, co se děje před domem. Dušínek se tam teď více promenuje a tak jsem nervozní.  Mám strach, že půjde do vozovky a srazí jej auto, riziko každé venku žijící kočky. Bohužel.  Dnes jsme jej tam zahlédla ráno v sedm, okřikla jsem jej z okna a pelášil za dům. Odměna jistá – kus šunky.

Chtěla bych je všechny uchránit zlého, ale není to v mých silách. Ale prodala bych kus života za ten klid.

Myslím teď na tu malou poloslepou v keři. Pán ji večer nakrmil, do dalšího večera daleko a ona je tam sama. Neumím si to představit. 

Omlouvám se, musím podat léky a již je 1:20 v noci. Přikládám i fakturu, budeme rádi za každou pomoc neb bez té bychom zůstali jen u dobrých úmyslů.

Moc děkujeme!     

25. 8.

Přijatý kocourek dostal jméno Caruso, pěje nám v karanténě hlavně když jde o jídlo.

Byl odčerven, odblešen, bere antibiotika pro ránu za uchem. Ta se bohužel zdá být vážnější než jsem si myslela. Na fotu to vypadá jako natržení kůže, ale ono to při prohlídce více připomíná útvar, nedej bůh, nádor.

Dostává i léky na bolest, místo potírám emulzí, která působí hojivě a proti svědění. Uvažuji o nasazení límce, jen váhám neb pro jeho povahu to bude velký stres.

Bližší zkoumání útvaru až v narkoze při kastraci, při vědomí mi sotva dovolí stávající ošetření.

Celkově je ale v dobrém stavu, váží 4,6 kg, jí dobře.

Pokud by jste chtěli kocourka podpořit, č. ú.: 2019755103/0800, děkujeme za každou korunu. Pro balíček dobrot, sní konzervu a půl denně, rádi napíšeme adresu do zprávy, nejlépe, když mi balíky chodí do práce.

brnenskymax@seznam.cz

 

28. 8.   

Cácorka a Petřík, nejhodnější koťata na Moravě. Už měla být v novém domově, leč je trápí průjem, který se mi zatím nepodařilo vyřešit. Opět nechám udělat rozbor bobků, tře ana nás tentokrát koukne nějaký prvok.

Zítra pojedete na kontrolní krev Mareček a doufám, že příští týden půjde na kastraci a přiblíží se mu odchod do nového domova. Kašel jej trápí příležitostně, vidím to jako chronický problém. Jinak je stále dobře naložen, už by chtěl ven z karanteny a jeho váze by pohyb prospěl.

Caruso pojede na veterinu ve středu, útvar se mu trochu zklidnil, jsem zvědavá, co mi vetka k tomu poví. On sám je nespokojen, nejraději by zpět ven, granule na stálo v misce jej trochu uklidnily.

Baruška je poslední dobou nějak moc klidná a v pohodě, ve středu pojede přetestovat a pokud bude v pořádku čeká ji změna, odchod z karanteny.

Nové kotě je holka, zatvrzelá, pracovně Trumpetka J Po asi půlhodině hlazení, vypadala, že trpí jak Hus na sněmu, jsem zaslechla slabounké vrnění, ale stačí drobná změna, je v pohotovosti. Na malé bude ještě hodně práce, lidskou ruku nezná. Pozitivní je, že neutočí, prostě protrpí kontakt a já hledám způsob, něco, co by ji chytlo u srdce. Hračky zatím nezabraly, ani dobroty, budu se snažit dál.  Byla by škoda, aby malá zůstala u nás pro plachost.

Venku se objevil její sourozenec, ale více místa nemám, k sestře jej dát nechci, to bychom ochočovali roky. Pokud má někdo chuť, zkušenost, nemá problém v ochočování kotěte, které musí být v boxu/kleci /dodám/, jinak by v bytě panikařilo a zůstalo viset na lustru, ozvěte se. Přikládám foto, kotě je krásné, ale to práci na něm neumenší. Já už klec nemám kam dát a dvě hodiny u boxu s Trumpetkou si dvakrát dát nemohu. Musím se rozdělit mezi 116 kočiček. Zkušeného depozitáře nemám. Třeba jej najdu J

Místnost pro takové kotě musí být zajistěná proti uniku a úrazu kočky, kdyby náhodou vylítlo z klece. To se může stát každému. I Trumpetka se během mazlení kouká na dvířka klece, ale já už vím, co mohu čekat. Nezkušeného ošálí a pak je průšvih. Kontakt na mne píši sem, než si to případný zájemce rozmyslí. Brnenskymax@seznam.cz

Pokud vás zajímá konkrétní kočička, ptejte se. Nevím, zda je záživné psát o všech ze 116 koček v naší péči, přiznám se, že už nevím, jak o tom psát tak, aby se to dalo číst :-)

Většina práce kolem kočiček není nijak převratná a je spíše během na dlouhou trať a pro povahy s výdrží. Denně 80 wc, misky na vodu, jídlo, vše umýt. Mezitím telefony a nikdy nevíte, co uslyšíte na druhém konci. Denně čistění boxů karanteny, kdo nečistil klec s divokou kočkou smíchanou s jídlem, kočkolitem a vodou, nepochopí J Pak nedůvěřivé kotě, hoďka dvě u boxu, nemáte šanci narovnat záda a čeká vás špinavá podlaha a vysávání pelechů před praním. Mezitím volá paní, že se po letech pro stěhování nemůže starat o kočičku a nechce ji přeci vyhodit do lesa. Nevím, co by se muselo stát, abych pusy vypustila takový klenot. Bohužel častá zkušenost. Desátý telefonát, volá pán, že by poslal krmivo, raději se zeptám dvakrát, zda dobře slyším. Pomoc, ta přichází málo. Mé nadšení udusí dezinfekce přepravek na další odchyt  a veterinu. Zvrací Cacka a Petřík, zklamání, tolik jsem se těšila, že už půjdou na lepší. Pak Micánek, pohotovost, do ruky beru stříkačky, jehly, léky,  dávkování mám v hlavě, netřeba se dívat. O každé injekci si vedu záznam, ale vyznám se v zápiscích jej já. Stoh jich mám schovaný za celé roky. Venku se Dušínek tváří zanedbaně, nemám čas mu dělat masáže hlavy a zad, Duši je náročný klient, ale v poslední době jej asi zanedbávám neb už přišel s třetí myší pro mne darem.  Nechci jej zanedbávat, vždy jej před spaním ve tři ráno kontroluji a pohladím neb mám obavu, že jej ráno najdu před domem mrtvého.

Kočičky, co krmíme v Brně, to taky nemají lehké. V zahradě těsně u kočičího krmítka, si pořídili psy a kočky nemohou procházet pozemkem, jak byly zvyklé, ale musí si najít cestu jinudy. A já nemohla přijít na kloub tomu, proč tolik zbylo jídla. Mají strach do místa chodit. Smutnější i je, že psy si pořídili lidé, kteří k dobré péči o zvíře mají daleko.  

Záchrana koček, to není jen drama odchytu a příjmu, ale stres, nespavost pro strach, únava, o které nepíšete neb víte, že s tím nejhorším nikdo nepomůže, obavy, které nemůže jiný pochopit, neb nemá vaše zkušenosti, pochyby, které nesmíte přiznat….. Já ani nemám čas se podělit a možná je to tak dobře J ze všeho kolem sebe se snažím udělat, jak jsme říkali jako děcka „čurinu.“ J  Ale zodpovědný dočaskář, chytač, by moc  by ulehčil mému poslání a  ozdravil neklidný spánek.